Caramel enverinat
417
post-template-default,single,single-post,postid-417,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Caramel enverinat

Caramel enverinat

L’anàlisi dels resultats de diumenge es centra bàsicament en la possibilitat de sumar escons en el Congrés fins a arribar a obtenir una majoria suficient per a governar. Les càbales i els càlculs es fan sobre d’aquest supòsit sense valorar que en aquesta legislatura qui governi haurà de suportar un desgast considerable com a conseqüència de una situació econòmica que no para d’empitjorar.

CiU en aquest cas, no hauria de caure en l’error de tenir pressa i defugint el simple càlcul matemàtic, valorar l’idoneïtat de mantenir-se al marge d’un executiu que tindrà molts problemes. Si bé els resultats del cap de setmana posen en evidència que l’electorat pot perdonar a un govern, fins i tot el magnífic desgavell de les rodalies i les obres del AVE i la pèssima gestió en general de “la cosa” pública, no seria així en una conjuntura que li afectés a la butxaca, cosa que en l’actualitat, està a punt de passar.

Quatre anys governant  en aquestes condicions poden ser motiu mes que suficient perquè en un nou procés electoral no sigui suficient a apel·lar a la por a que torni un govern del PP i més si com sembla tot apunta a una veritable moderació de la formació conservadora amb l’anunci de Rajoy de constituir el seu propi equip, sense Zaplana i possiblement sense Acebes, cares al seu congrés de Juny.

De moment la primera dada macroeconòmica que ens ha caigut a sobre en aquesta nova legislatura encara per encetar ha estar la constatació de que una inflació descontrolada al 4,4% no ens posarà gens fàcil rendibilitzar el nostre creixement i que la continua pujada de les matèries primeres encara menys, si a això hi afegim una tendència creixent en les taxes d’atur que de seguir com fins ara pot menjar-se en pocs mesos l’estalvi provocat per la sobrefiscalitat a la que hem estat sotmesos durant aquest primer mandat socialista, veurem que el còctel que se’ns presenta pot aconsellar asseure’s a la vorera i veure-les venir.

Val mes no frisar per un caramel que pot estar enverinat.

Tags:
, , ,
2 Comments
 • admin
  Posted at 12:25h, 14 març Respon

  Hola Ferran.

  El mateix error el va cometre ERC en el segon Tripartit, els hagués sortit molt millor, aprofitant la ruptura traumàtica del tripartit del Maragall, provocat per el recolçament al NO en el referendum de l’Estatut, quedar-se al marge de qualsevol iniciativa de govern i traballar per el mig i llarg termini.

  Les ànsies del poder però no els varen deixar veura clar i ara ho estan pagant per part de la retirada de recolçament del seu electorat i amb una crisi interna que ja veurem com acaba.

  La prudència aconsella no ficar-se en embolics i ara que la situació econòmica no està massa clara, val mes veure-les venir, a la llarga hi sortirem guanyant.

  Salut i €

  Ah! benvingut al meu bloc !!

 • Ferran
  Posted at 11:24h, 14 març Respon

  Hola Eduard. Vinc a parar al teu blog via “Com gotes a l’oceà“. Estic d’acord amb el teu comentari. Zapatero ha venut la idea, des d’abans de guanyar les eleccions, que podria voler governar en solitari. Deixem-lo fer, doncs , i que se’n surti com pugui ell solet, amb suports puntuals de CiU quan convingui a Catalunya.
  Salutacions.

Post A Comment