Al Cèsar el del Cèsar …
381
post-template-default,single,single-post,postid-381,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Al Cèsar el del Cèsar …

Al Cèsar el del Cèsar …

Ricardo Blàzquez i Rouco Varela es juguen aquesta setmana la presidència de la Conferència Episcopal Espanyola. Les dues tendències, més moderada i social la de Blàzquez que repetiria trieni i completament conservadora la segona, la de Rouco, que ja va estar front la CEE des del 1999 al 2005, confronten a bisbes, cardenals i arquebisbes davant l’elecció, aquesta vegada per majoria absoluta (40 vots), del que serà el seu president pels pròxims 3 anys.
L’Arquebisbe de Madrid, Rouco Varela es va veure superat en el 2005 per monsenyor Blázquez, tot i comptant amb una quantitat de 51 vots, que ara el durien a reeditar mandat front l’Episcopal espanyola, però insuficients aleshores per a un tercer mandat consecutiu al capdavant de la CEE que li exigia els dos terços del quorum, que éra de 52!!. Només faltarà saber si les tibants relacions entre el govern del PSOE i la CEE els aconsellarà afegir mes llenya al foc o opten per suavitzar la situació escollint altre cop a Blázquez.

De la mateixa forma que la CEE va intentar interferir en les eleccions del pròxim 9M, no seria massa ètic ni elegant que el govern volgués tornar-los la moneda. Al César el que és del César i a Déu el que és de Déu i que l’Esperit Sant els faci el camí ben clar !!!

No Comments

Post A Comment