A Madrid rodalies, a Catalunya “llunyanies”
296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

A Madrid rodalies, a Catalunya “llunyanies”

A Madrid rodalies, a Catalunya “llunyanies”

No tenia ni idea que el servei de Rodalies a Madrid estigués tan deteriorat. Si aquí a Catalunya amb tot el que ha caigut (i el que caurà) es duen invertits  mil vuit-cents milions de €, m’imagino el caos i la vergonya ferroviària que han de suportar en la capital. Ni més ni menys que 5.000 milions dels € ha promès invertir ZP en el servei, cas de guanyar.

Però a diferència de nosaltres els torracollons dels catalans, allí ningú es queixa, ni ens informen dels talls en els serveis en premsa ni dels esvorancs ni de rés i és que m’imagino als madrilenys enfilats cada dia en una espècie de tren Payá, de vagonetes del “caballitus” o alguna cosa per l’estil, com que tota la pasta ens la inverteixen a Catalunya!.

El més normal per a qualsevol país seriós seria, normalitzar la situació del servei a Catalunya i situar-lo en els nivells de qualitat minimament desitjables abans d’anunciar gestos com aquests i mes en la capital, suposo que en el càlcul de les balances fiscals que fa servir Solbes, aquests 5000 s’imputaran tambien a nivell nacional, no?.

En el PSC deuen estar fotent salts de contents amb l’anunci de Zapatero i amb les sortides de mare de la Chacón, les enquestes manen i a Madrid, a pesar de l’esforç inversor dels últims 15 anys, segueixen pintant bastos per al PSOE, mentre que a Catalunya, a pesar de deixar-nos sense serveis, de la conya pública de la ministra Àlvarez cap a nosaltres, segueixen augmentant en previsió de vot, ens hem acostumat al dolor i a les humiliacions, som així de masoquistes.

Això al final serà com el tracte bilateral en el finançament previst en el nostre congelat estatut, que a pesar dels textos pactats, serà la LOFCA qui els reguli, o això és almenys el que ens va dir una tal Chacón del PSC, em sembla.

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment