Maleïdes subprime!
261
post-template-default,single,single-post,postid-261,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Maleïdes subprime!

Maleïdes subprime!

Les entitats financeres acostumen a tenir fama de esquilmar als seus clients, encara que les relacions comercials entre elles, mes desconegudes per el públic en general,  són el més semblant a una guerra d’escamots i tenen molt poc d’amigables i quan la situació es torna lletja, en els consells d’administració s’escolta allò de “marieta l’últim“.

Les subprime, subscrites principalment en els EUA, es convertiren en actius financers hipotecaris que s’han venut una vegada i una altra a fons d’inversió i entitats financeres de tot el mon, arribant a un punt tal que cap entitat a nivell mundial, coneixia realment, en el moment d’esclatar la crisi, fins a quin punt estan pringades, ara ja si.

Els mes pessimistes afirmen que la suma de les subprime ascendeix a gairebé 500.000 milions de dòlars i les entitats d’arreu, una vegada realitzades les seves auditories internes, comencen a fer evidents uns resultats nefastos que traslladen a l’opinió pública a comptagotes i amb extrem recel.

Els beneficis de gairebé tres dígits als que ens tenien acostumats, s’han destinat en gran part per a la provisió de pèrdues o el que és el mateix, s’han retirat del mercat per a cobrir davant els seus accionistes unes gestions adjetivables com a mínim de frívoles, provocant per una banda la reducció brutal de la liquiditat, l’augment de la taxa utilitzada en els préstecs entre entitats financeres, el famós euroíbor i la tremenda crisi hipotecària amb les que ens despertarem per allà el mes d’Agost de l’any passat. No és veritat que les subprime no hagin arribat a europa, estan per tot el sistema financer mundial.

Dels imprevisibles efectes que anem veient, en són alienes en la culpa les polítiques econòmiques dels governs tret en la previsió i promoció del seu model de creixement, situant-se les responsabilitats del que avui estem vivint, en l’àmbit de la desmesurada ambició del benefici dels grups bancaris, que no han dubtat en intentar treure negoci d’on no n’hi havia, implicant a tot el món en el problema.

Seria bo que de l’anàlisi de la crisi es derivessin conseqüències per a qui la van provocar i aquests no són els ciutadans del carrer, principals sofridors de les conseqüències, però per desgràcia sabem que el tema es liquidarà amb algun executiu de segona engrossint la llista d’atur, com sol passar gairebé sempre.

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

1 Comment
  • Pingback:Liberals segons perquè | En veu alta
    Posted at 09:57h, 28 abril Respon

    […] el mercat financer nordamericà ha creat un problema amb l’affaire de les subprimes, que ens l’estem menjant amb patates tots plegats, per la incapacitat de autoregulació […]

Post A Comment