Antipatriotes i filibusters
255
post-template-default,single,single-post,postid-255,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Antipatriotes i filibusters

Antipatriotes i filibusters

The Economist ha publicat avui les previsions econòmiques dels 13 països mes rics a nivell mundial per a aquest any i el següent i les dades que li assigna a Espanya no són gens esperançadores. A pesar de situar-nos en el bienni com un dels tres països amb major creixement, també ens situa capdavanters quant a taxa d’inflació i dèficit exterior, dos llastos molt pesats per al nostre PIB.

Però potser el més negatiu de tot sigui la rebaixa de creixement per a aquest any, des dels 3,1% de la previsió oficial fins a un minço 2,4% i per a 2009 d’un 2,1% una nefasta notícia per a la nostra ocupació. Per comparació amb la resta de la zona euro ens aporta també altra dada dolentíssima, mentre la resta de socis ajusten la taxa d’inflació i la balança exterior experimenta un lleuger creixement del 0,2%, aquí el moviment és al contrari, augmenten els preus i el nostre saldo comercial amb la resta del mon serà del -8,9%.

Les previsions de The Economist es realitzen tenint en compte els estudis dels 15 bancs internacionals mes importants, entre els quals tenim (Citigroup, JP Morgan, UBS o Deutsche Bank), sense cap dubte uns antipatriotes i uns filibusters.

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

4 Comments
 • Pingback:En veu alta » La recessió invisible
  Posted at 10:08h, 18 gener Respon

  […] Previsió de PIB en constant correcció a la baixa (des del 3,8% al 2,4%) […]

 • admin
  Posted at 00:20h, 15 gener Respon

  Hola David.

  Si, suposo que com deia l’anyorat Pujol, avui no toca parlar de veritat de l’economia. Estem en plena campanya electoral i mentre uns veuran l’empolla mig plena els altres la veuran mig buida, però pels que no ens regim per la macroeconomia, les dades son les que son i noles que ens volen fer veure.

  Salut i €

  Ah! gràcies per la referència en el teu bloc.

 • Pingback:2,4% | Economing
  Posted at 23:31h, 14 gener Respon

  […] recomanda: l’article que sobre Antipatriotes i filibusters que publica avui En Veu […]

 • David
  Posted at 22:13h, 14 gener Respon

  Avui he estat a una trobada d’experts on ha participat un de la Moncloa. La presentació que feia sobre escenaris macroeconòmics semblava més el conte de la lletera que no pas altra cosa. Em penso que queden un parell de mesos de discurs i que no serà fins al març quan comencin a parlar del que veritablement passarà.

Post A Comment