Absència de propostes? cap problema, debat lingüístic
251
post-template-default,single,single-post,postid-251,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Absència de propostes? cap problema, debat lingüístic

Absència de propostes? cap problema, debat lingüístic

JMª Aznar revesteix cadascuna de les seves aparicions públiques d’un vernís mesiànic i salvapatries que fa fàstic. De nou i seguint amb l’estratègia encapçalada des del PPC amb el fals fantasma del appartheid lingüístic que només apareix en la seva malalta massa grisa, va presentar un llibre, finançat i editat per la FAES alertant dels perills pels quals transita el castellà a Catalunya i Euskadi i animant a COMBATRE’LS. Quan les rates surten a la superfície és que l’enfonsament del vaixell és inevitable potser serà per això que els bisbes i l’ex-president es deixen veure tant, darrerament.

Parla sobre l’únic àmbit en el qual el català té prevalença sobre el castellà, l’educatiu, en l’aplicar-s’hi un model d’immersió lingüística que avala un nivell de coneixement de la llengua de Cervantes comparable al de qualsevol escolar madrileny al finalitzar el seu clicle obligatori, però això se’ls en fot.

És una llàstima que en lloc de sol·licitar la recuperació de les competències en educació per a l’Estat, no s’apliqui a promocionar l’article tercer del preliminar de la nostra constitució en el qual diu literalment “.. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció“.

L’evidència que el castellà està “en perill de mort” a catalunya la podrà trobar sens dubte al requerir a l’administració de justícia, al comprar la premsa diària en qualsevol quiosc, al prèmer l’interruptor del seu televisor o simplement al demanar un “cigaló” en qualsevol cafeteria del Passeig de Gràcia.

D’aquesta Espanya a la qual Aznar representa, jo sí em vull independitzar i a poder ser demà al matí!.

Il·lustració d’Antoni Garner

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment