Veto a la prepotència
201
post-template-default,single,single-post,postid-201,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Veto a la prepotència

Veto a la prepotència

El veto del Senat als Pressupostos Generals del 2008 ha estat un toc d’atenció per al futur vencedor dels comicis de pròxim mes de Març que es presumeix sense majoria en la pròxima legislatura, estarà obligat a negociar, dialogar i arribar a acords amb qui poden construir les majories sòlides.

Sobre les conseqüències de la seva devolució al Congrés, durant el dia d’ahir s’han hagut d’escoltar moltes mentides interessades i valoracions sobre les intencions de CIU de caire evidentment electoralista, quan a la proposta també hi van donar suport pel PP, ERC (aquests estan en el tripartit0.2, no?), CC i EA ja que la veritat, lluny de posar en perill aquestes inversions tan necessàries per a Catalunya, simplement obligarà al PSOE a construir de nou les majories necessàries per a la seva aprovació, cosa que en primera instància no havia fet. Només mantenint el suport dels 188 diputats que ja van votar a favor en el Congrés, els pressupostos sortiran endavant i en el cas que no s’aconsegueixi i per tant s’hagi d’anar a la pròrroga dels del 2007, les partides previstes per al pròxim any passarien a engrossir els pressupostos del 2009, així de senzill. No em siguin demagogs please!.

El que si que es  perdrà són els imports pactats pel PSOE amb el PNB i BNG com pagament al suport a la inútil de la ministra Álvarez en la sessió de reprobació que van guanyar sobre la campana per tres vots, amb el suport incondicional dels 21 del PSC. Altra vegada ZP s’ho pensarà dues vegades abans de prometre cosesa que no té la seguretat de poder complir i el PNB i BNG en donar suports que no podran ser pagats.

Els motius del veto, els 1500€ mill€ que falten per a cobrir el compromís inversor al que obliga l’Estatut i la invasió de competències per part de la Llei de l’Habitatge de la ministra Chacón que sembla no conèixer els continguts del text estatutari que des del PSC tant diuen defensar. Ocupats com estan denunciant crostes nacionalistes, fent malbé el nivell educatiu del país, fent-nos la guitza amb l’AVE, les rodalies, l’enfondrament del Carmel, la gestió de la xarxa elèctrica i la cónstrucció de la MAT, la concessió de la terminal del Prat, la xarxa de carreteres, la Llei de la Dependència, etc. no m’estranya que no els surtin els comptes. I després encara s’ha de escoltar que CiU no està per defensar Catalunya, Mare de Deu senyor!.

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

5 Comments
 • admin
  Posted at 16:22h, 15 desembre Respon

  Hola Joan Ramón.

  El que passa amb la gent d’Unió, és que estàn mes pendents que en Duràn pugui arreplegar un ministei que de res mes.

  L’únic perill que hi podria haver amb aixó és que els recolçaments “incondicionals” que fins ara tenia el PSOE (PSC, PNB i BNG) es fecin enrera. Per part del PSC, no crec que hi hagi cap problema i el PNB i BNG tampoc. Si algún d’ells fallés, el que haurien de fer els del PSOE, és negociar amb el PP, CiU, ERC els únics que li poden assegurar una majoria absoluta i pactar. Si ho haguessin fet abans, tot aixó ens ho hauriem estalviat.

  Però no pateixis, que CiU, en la primera legislatura del PSOE, ja va fer un veto a la totalitat dels presupostos i al final es va arreglar pactant.

  Salut i €

 • Pingback:En veu alta » Setmana 10/12/07 a edp.cat
  Posted at 09:46h, 15 desembre Respon

  […] conegut, també en la plana política nacional, com es viu l’execució de un veto als presupostos generals en el Senat i les reaccions que uns i altres n’han fet. Us puc assegurar, després d’haver viscut […]

 • joan ramon
  Posted at 12:38h, 14 desembre Respon

  Benvolgut Eduard,

  He parlat amb gent d’Unió. En la intimitat reconeixen que Duran això no s’ho esperava, que es va fer mentre ell era a Barcelona i que se’ls ha anat de les mans… potser no… qui sap?

 • edp
  Posted at 07:16h, 13 desembre Respon

  Hola David.

  No seria el mes adient, i tampoc crec que acabi passant. El PSOE compta ja amb la majoria suficient per aprobar-los en el Congrés, ara mateix té la majoría absoluta que els caldria comptant amb PNV i BNG (total 188 vots).

  El que això els servirà serà potser per a les properes vegadas negociar arribar a acords estables abans d’aventurar-se a mes episodis com aquests.

  La política te una part importantísima d’escenificació i uns i altres, Ciu i ERC amb el veto i el PSOE fent declaracions demagògiques, estan represetant el seu paper, res mes.

  Salut i €

 • David Montilla
  Posted at 00:13h, 13 desembre Respon

  No crec que les inversions en el nostre país puguin esperar una pròrroga fins al 2009, perquè a CIU se li ha ficat al cap fer la guitza amb fins electorals…Creus realment que podem esperar un altra any més?
  Jo sincerament crec que hi ha un munt d’inversions necessaries i que cal engegar ja, sense més demora que ja n’hem tingut prou…

Post A Comment