La Casa Reial i els demés
153
post-template-default,single,single-post,postid-153,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

La Casa Reial i els demés

La Casa Reial i els demés

La broma es va saldar amb 3000€. L’episodi de la paròdia del príncep i Leticia es va veure ahir a Madrid i per injúries cap a l’hereu de la corona es va condemnar els dos periodistes al pagament de la multa d’un mil·lió dels d’abans, saltant-se el principi de la llibertat d’expressió a la torera, tant l’hi fà!.

És inaudit que en ple SXXI, en un país al que se suposa plenament democràtic no sigui possible, lliurement criticar a la institució de la Casa Real, de la mateixa forma que es pot fer amb el clergat, el govern, el parlament, l’oposició, el Papa, el Barça, etc. Comprenc i accepto que la portada del Jueves, pugui no agradar a tots, ocasió magnífica per a exercir la llibertat de comprar o no la revista i fins i tot entrar en el debat del bon gust, però d’aquí a això hi va un abisme.

Perquè la sentència, dictada a més en un temps rècord (no podrian fer el mateix amb els milers de causes pendents que esperen resolució en qualsevol tribunal del país?) fa referecia al “hereu” de la corona suposo com integrant de la casa real, ja que aquesta figura no apareix per res en aquesta pantomima de constitució que ens regeix, tindrian els Undargarins, Marichalars, Rocasolanos, assessors personals, sèquit sencer i acompanyants varis aquesta consideració de Casa real també? i els cosins primers i segons dels reis?,i els profes dels seus fills? el seu jardiner, cuiner o lampista? el seu fruiter, txarcuter o carnisser? seria possible asseure a algun d’ells en una banqueta com ausats per qualsevol delicte que haguessin comès o simplemete no se’ls podria ni tan solament investigar?.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.