La por a la llibertat
114
post-template-default,single,single-post,postid-114,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

La por a la llibertat

La por a la llibertat

Des de fa ja bastant temps i encara que de vegades no ho sembli, hem arribat a la majoria d’edat i estranya la por que el poder polític espanyol, sigui de dretes o d’esquerres tan li fà, té per a deixar que la gent s’expressi. Sembla que negar l’obvi fa que la realitat desaparegui quan de res serveix anar contracorrent del desig col·lectiu que un poble en relació al seu futur, perquè senyors meus, si aquest desig és majoritari ni PP ni PSOE ho podràn impedir, ni apel·lant la llei anteposant una constitució que demana a crits una posada al dia, ni per descomptat fent ús de tancs o exèrcits.

Estem en ple SXXI encara que el espanyolisme faci com que no s’assabenta, seria bé preguntar-se perquè ni el govern britànic ni els media d’aquesta nació han qüestionat el dret d’Escòcia a la celebració des seu referendum d’autodeterminació per al 2010.

Tota una lliçó de dos pobles amb la suficient tradició democràtica a les seves esquenes per a plantejar una situació com aquesta sense que sembli que hagi de ser la fi de món i el que és millor, deixant que els escocesos, veritables protagonistes del seu futur, mostrin públicament la seva decisió de seguir com fins a ara o si fós el cas iniciar la seva pròpia història, no hauria de ser d’altra forma.

Uns altres que també van culminar els seus moviments d’independència o estan en això:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.