Catalight
101
post-template-default,single,single-post,postid-101,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Catalight

Catalight

 AL catalalanisme de Durán i la seva Unió Democràtica els tremolen les cames. Després d’amagar-se darrera d’aquesta etiqueta durant anys, aportant als governs de la coalició amb Pujol al capdavant, poca cosa mes que les sospites i evidències de les corruptelas mes sonades d’aquest període (ensenyament, turisme, etc.) ha decidit excloure’s del moviment soberanista que bull de manera clara a Catalunya.

El futur de CIU, una vegada que Mas ha donat el pas i Pujol ha expressat el seu suport públic a la iniciativa, hauria de replantejar-se decididament ja és hora que Unió es defineixi i mostri que el que diuen que els diferencia del PP és una convicció real i no una mera estratagema de márqueting. UDC és en aquests moments una rémora per al catalanisme, un actor tan incòmode i innecessari per a un trànsit cap a la sobirania com el PP.

Unió planteja des de la retirada de Pujol, un pols permanent a Mas per les ànsies de Durán per arribar a ser una mica més que el líder de l‘U de CIU, l’ambició desbocada pel poder ha fet que perdessin de vista que el peix petit dificilment es menja al gran i que en l’intent d’obrir la boca desmesuradament, poden acabar deixant-hi les dents.

A Durán li ha anat bé practicar durant 30 anys aquest catalanisme light que tan bé cau a Madrid i que podria en un futur no molt llunyà, donar el fruit d’aquesta cartera d’exteriors que tant anhela, però avui és temps d’altra cosa i davant traços de blancs o negres no valen els tons grisos. Si a partir d’ara aquest és el camí pel qual desitgen transitar, seria honest per la seva banda demostrar el que durant tant temps han defugit, que Unió, al marge de CIU, pugui aspirar a alguna cosa més que al grup mixt.

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.