Censura a internet
85
post-template-default,single,single-post,postid-85,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Censura a internet

Censura a internet

Quan es fan servir els termes “censura” i “internet” junts tenia la impressió d’estar fent el que es coneix gramaticalment com un oxímoron, o sigui ajuntar dues paraules amb significats antagònics com per exemple seria “vista cega” o “llum fosca“, o almenys ho creia fins que vaig llegir l’informe de OpenNet en relació al tema.

Països com Xina, Iran, Corea del Nord, Cuba, etc. bloquegen continguts amb la col·laboració indispensable dels grans motors de recerca com Google, Yahoo o MSN que argumenten la necessitat d’adaptar els seus serveis a les lleis de cada país, valgue’m el cel les excuses que cal donar per a mantenir el negoci!.

En el seu afany repressor, la Xina va arribar fins i tot a utilitzar la xarxa per a identificar i empresonar a 52 dissidents que expressaven la seva disconformitat amb el règim a través d’internet com a conseqüència dels fets esdevinguts en 1989 en Tiananmen, i recentment hem sabut que la CIA, el Vaticà i grans corporacions multinacionals, s’han dedicat a modificar continguts en la wikipedia, que eren contraris al seu pensament o simplement perquè no els agradava el que la història explicava, qualsevol excusa és vàlida.

Aquestes pràctiques, encara que contràries a l’esperit i la creença sobre la llibertat del mitjà, ratifiquen alhora la transcendència del mateix ja que la pregunta que hauríem de fer-nos és, si internet no tingués la importància que està adquirint, perquè haurien d’ actuar tots aquests interessos tan diferents per a contenir-lo?.

En el seu moment la por al “saber” ens va portar la xacra de la inquisició, en ple SXXI ens ha portat això, em consola saber que en el passat va triomfar el coneixement sobre la incapacitat d’aquells que no saben conviure amb els seus temps.

Comentaris a xarop.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.