15 peticions de un votant als seus polítics
84
post-template-default,single,single-post,postid-84,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

15 peticions de un votant als seus polítics

15 peticions de un votant als seus polítics

Srs.

Davant la proximitat de les eleccions  i en la certesa que l’anàlisi de les diferents variables que provoquen que aquest país sigui un dels mes abstencionistes d’Occident, està encara per fer, em permeto, com missiva per als Reis (Mags), realitzar-los quinze humils peticions preelectorals que agrairé tinguin vostès en compte:

  1. No em diguin el que vostés creuen que vull escoltar per a regalar-me les orelles que ja soc gran, expliquin-me el que faràn per a millorar el meu dia a dia.
  2. No desqualifiquin les propostes del rival, argumentin-me les seves perquè suposo que les tindràn.
  3. No facin juraments que més tard els serà impossible de complir (o no els facin sabent per endavant que no seràn possibles).
  4. No es dediquin a “posar la 1ª pedra” 15 dies abans de començar la campanya electoral, han tingut 4 anys per a fer-ho.
  5. No em facin por sobre trencaments ficticis d’unitats nacionals sense fonament i ni se’ls passi pel cap jugar amb els “morts” de la guerra civil o de qualsevol banda armada, això és fastigós i immoral.
  6. No em llancin eslógans prefabricats ni frases buides difícilment desxifrables, parlin-me pla i ras, com a un nen de 5 anys perquè els pugui entendre.
  7. Acaronint-me, vull sentir-me important, facint-me molt la rosca, perquè del meu vot depèn el seu “xollo” per als propers 4 anys i aquesta vegada no el regalaré.
  8. No em parlin del passat, això ja ho vaig viure i en tinc opinió formada, detallin-me les seves propostes per al futur, el meu, el de la meva família, el del meu país.
  9. No em parlin en la intimitat en català quan se’ls nota forçats a fer-ho, (això es veu i queda fatal).
  10. Diguin-me amb qui tenen intenció de pactar i en quines condicions estàn disposats a fer-ho.
  11. No retoquin les seves fotos en els cartells electorals amb el Photoshop, deixin en el seu lloc arrugues, celles punxegudes, mitxelins i altres imperfeccions, atreveixin-se a ésser naturals, de carn i os per una vegada, cony!.
  12. Comprometint-se en dia i hora, a complir les seves propostes i a assumir les seves responsabilitats quan no es compleixi el que ens han promès.
  13. No es gastin les millonades de sempre en cartells, spots televisius, falques radiofòniques, mailings, e-mailings, weblogs electorals de curta vida, pins, xapes, banderetes, banderoles, assessors de márqueting polític i pamflets, hi ha coses millors en les que invertir els nostres diners.
  14. Donin vostès passos cap a una democràcia nova, de llistes obertes on puguem votar a polítics i no a partits.
  15. I per a acabar, no em menteixin i si almenys tenen la intenció de fer-ho, que sigui amb elegància amb estil, perquè fins i tot en això necessiten vostès millorar ostensiblement.

Amb la ingènua i ténue esperança que les meves peticions els facin recapacitar s’acomiada de vostès un dels 30 milions de ciutadans amb dret a vot d’aquest país, no sense abans recordar-los que el seu treball és temporal i depèn molt de la satisfacció amb que hagin assolit exercir-lo que els hi renovem. En el món comercial, qui paga mana, diuen, llàstima que no siguem massa conscients del poder que ens atorga la possibilitat d’introduir un simple tros de paper en una urna perquè en política, això també és cert.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.