De morros contra l’església
78
post-template-default,single,single-post,postid-78,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

De morros contra l’església

De morros contra l’església

La relació entre els déus i l’home es remunta fins i tot a abans dels nostres orígens. Per als teorics religiosos creacionistas, el “sumo facedor” va crear l’univers en uns pocs dies i al setè descansà, instituint la primera reivindicació sindical de la nostra història, la festa setmanal del diumenge.

La religió, és la filosofia o creença a través de la qual s’articula aquesta relació i l’església l’organització que la “controla”, administra i sanciona i entre totes elles, la catòlica, és una de les organitzacions més antigues i poderoses que existeixen.

Des de sempre se l’ha relacionat amb tot tipus d’intrigues secretes, coneixements inpenetrables i enigmes, que l’han dotat d’aquest toc de misteri que ha servit com argument per a infinitat de novel·les. Des que l’emperador Constantino la declarés com creença “oficial” de l’imperi romà fins als nostres dies, ha exercit el poder, de vegades per la seva pròpia mà en infinitat de conteses, unes altres impartint una més que dubtosa justícia, (inquisició) i les més, cohabitant amb el poder sense importar massa ni el credo ni la ideologia d’aquest. Ha sabut adaptar-se i sobreviure sempre.

La seva capacitat per a influir en la història ha estat tal, que el Vaticà, sala de comanament del sacrosant imperi, no se li ha ocorregut altra cosa que intentar reescriure-la i en plena era d’internet, aprofitant les facilitats que possibiliten mitjans com la Wikipedia, transmetre’ns la seva versió modificant els continguts ja escrits al seu antull. Però els han enxampat perquè en el Vaticà han desconèixen el que és una adreça IP i el rastre que deixa quan es fa servir.

Altres aprenents de bruixots, els de la CIA nord-americana, també han pres exemple dels seus ensenyaments i igual que la primera, han deixat la petjada de les seves malifetes per la Wiki, quedant retratats davant el món sencer i possats en evidència, s’han passat de rosca.

I no hauria estat més fàcil, si els uns tenen fil directe amb qui va crear l’univers, Déu i els segons amb qui es van inventar el d’internet (Arpanet), haver-se posat d’acord i obrat el miracle d’esborrar-nos a tots el record, el nostre i el disc dur del nostre ordinador?.

Potser hauria estat molt més fàcil predicar amb l’exemple del que ensenyen, estimar als altres com a nosaltres mateixos i treballar per la pau en el món sencer. Segur que ens hauria anat a tots, molt millor.

Parlen del mateix:

Comentaris a xarop.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.