Malthus i el biodièsel
66
post-template-default,single,single-post,postid-66,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Malthus i el biodièsel

Malthus i el biodièsel

El biodiesel ha sorgit en les nostres vides per l’alarma creada pels efectes del canvi climàtic i la necessitat de visualització que les nostres autoritats estan per revertir els seus efectes.

A les normatives encaminades a l’augment en l’ús d’aquest tipus de combustibles s’adossen dos inconvenients que poden arribar a fer fracassar l’invent. Per una banda la disminució del rendiment en els motors tradicionals i per una altra, el pervers efecte que el producte està tenint en el preu dels cereals, component bàsic del biocombustible.

En el S XVIII, Malthus, es va fer famós per unes teories demogràfiques que situaven a l’espècie humana a la vora del col·lapse. Defensava Malthus que els humans som molt més eficients reproduint-nos que alimentant-nos i no li faltava raó. Les seves teorias que profetitzaven un augment de la població en progressió geomètrica enfront d’altra aritmètica dels nostres recursos, van ser rebatudes per no tenir en compte la producció d’espais encara avui verges, (oceans, etc.) i l’ús de la tecnologia, frenarien la previsió apocalíptica que havia profetitzat, no en va als seus coneixements d’economia, Malthus unia la seva ideologia religiosa, era pastor anglicà.

No obstant això aquesta mateixa tecnologia, emprada per a la solució del problema climàtic n’està creant altres dos mes greus si, un d’econòmic-social, l’encariment dels productes de consum primari elaborats a força de cereals i el segon de proveïment, ja que per a l’agricultura li és molt més rendible dedicar la seva producció per a la fabricació del biodiesel, que per al seu mercat natural, l’elaboració alimentària.

Al final resultarà que farem un pa com unes hòsties, No serà pitjor el remei que la malaltia?.

Comentaris a xarop.net

1 Comment
  • Pingback:La crisi dels cereals | En veu alta
    Posted at 07:57h, 21 abril

    […] L’impuls, al meu entendre erroni d’occident, cap a la fabricació de l’anomenat biodièsel […]