De l’educació, el civisme i la urbanitat.
33
post-template-default,single,single-post,postid-33,single-format-standard,bridge-core-2.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De l’educació, el civisme i la urbanitat.

De l’educació, el civisme i la urbanitat.

El fill del meu veí s’ha agafat un rebot de la hóstia perquè se li han fet malbé les seves sabatilles NIKE. Per la tele veig en les notícies com el divertiment en alguns instituts d’Itàlia consisteix a agredir física i sexualment a professors i companys i gravar l’esdeveniment amb un mòbil 3G d’última generació i penjar-lo després a Internet, per el gaudi de la tribu.

Que la nostra societat camina un xic perduda era una quelcom que ja sabíem i que les desigualtats entre persones de les mateixes edats existien, també, és no obstant això en les franges demogràfiques dels adolescents on són més evidents, alhora que també ho són la seva falta de valors socials, humans i ètics.

És dolent generalitzar òbviament, però massa sovint la gamberrada amb conseqüències greus, és més habitual, o la confrontació entre bandes d’adolescents amb alts components racistes, xenòfobs i classistes i davant això és difícil actuar des dels poders públics, o no?.

De petit record sense ganes de convertir-me en l’avi cebolleta, el temor al càstig reprimia un munt d’actuacions que ara, són el nostre pa de cada dia, potser perquè fa 30 anys les nostres preocupacions anaven en altres direccions.

Del compromís polític i social hem passat a l’abstenció més espantosa, a la falta de participació social al foment de l’individualisme, a la proliferació d’espectacles escombraries en les nostres emissores de TV, a la falta d’incentiu per exercir el correcte, a no cedir el nostre seient a la senyora embarassada o a l’ancià en el transport públic.

És evident que el nostre nivell de vida ha millorat i que la nostra societat és molt millor que la d’abans, que la sanitat avui dia permet curació per a innombrables malalties que fa uns pocs anys eren sentència de mort i que el nostre nivell econòmic s’ha elevat fins a un status inimaginable per qui vam conèixer la televisió en blanc i negre, no obstant això hauríem de preguntar-nos si pel camí no ens haurem deixat quelcom més valuós que tots aquests símbols de proseridad i benestar, la nostra educació social o el que abans anomenavem, urbanitat.

Mentre el fill del nostre veí plora per la seva play-station desfasada, i el nostre per aquestes sabatilles multicolors i amb càmera saltadora per protegir-se les ròtules i a nosaltres se’ns fa la boca aigua l’últim model de SUV de la BMW, hauríem de recordar que en algun lloc no tan llunyà, un nen de poca edat es juga la vida cada dia protegint el seu ramat dels llops i altres lluiten per la seva vida esquivant cotxes bomba.

Paradoxes de la destinació i contrastos de la vida de vegades, tan cruels.

No Comments

Post A Comment