Duel de titans
12
post-template-default,single,single-post,postid-12,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Duel de titans

Duel de titans

El procés de OPA sobre Endesa que mantenen obert GN i EON, amenaça amb demorar-se tant en el temps que és difícil predir quan culminarà i cap a quina de les posicions derivarà.

A les denúncies plantejades per la pròpia Endesa contra GN, i de EON contra la primera opant, avui ens aixequem, ahir es rumoreaba ja, amb el contraatac de GN, la denúncia que serà presentada a Barcelona sobre la posició de protecció i d’abús de posició dominant que EON gaudeix a Alemanya i que impedeix de facto, després de la seva fusió amb la gasista RURHGAS el passat 2002 que qualsevol competidor pugui fer el que ells, per exemple han plantejat amb Endesa i que anteriorment van fer amb altres companyies menjo Powergen, TXU, Sydkraft, Midlands, i MOL.

És per aquí per on haurien d’haver atacat al principi, i és que a la situació que Oligopoli que EON, al costat de RWE gaudeix a Alemanya, és la que li ha donat la possibilitat d’acumular cash suficient per a escometre totes aquestes adquisicions i quedar-se amb les esquenes cobertes.

La comissió de l’energia de la UE tindrà treball, no per a desembolicar un procés empresarial com és el desenllaç d’una OPA, sinó per a fer realment creïble un mercat europeu de competència, en un sector estratègic com el de l’energia i també en altres tan importants com les telecomunicacions, on Espanya sí té un supercampió, Telefònica en el dels mitjans de comunicació, en el financer o constructor.

A l’empara de polítiques liberals poc entendibles, s’ha actuat en contra de la fi última d’aquesta ideologia, l’individu, afavorint la creació d’importants grups industrials que a poc a poc han anat substituint el rol estatal, però sempre amb preminencia absoluta sobre el consumidor, en definitiva l’individu i això no pot acabar bé de cap de les maneres, de moment per al 2007 ens empassarem una pujada del rebut elèctric d’un 10%, què més vindrà després?.

No Comments

Post A Comment