Altre cop en defensa de les balenes
7
post-template-default,single,single-post,postid-7,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Altre cop en defensa de les balenes

Altre cop en defensa de les balenes

A pesar de la condemna internacional i l’escàs suport intern van partir avui des de Shimonoseki (Japó) sis vaixells amb el pla de caçar gairebé mil balenes de les espècies minke i aleta. Algunes de les espècies que seran capturades com la balena minke (Balaenoptera bonaerensis),solen albirar-se en costes i el mar territorial de l’Argentina i Brasil.

En el que s’ha descrit oficialment com un “estudi de viabilitat” per a l’expansió de la cacera “científica” de balenes, la flota japonesa planeja arponar 935 balenes minke i 10 balenes d’aleta, ambdues enllistades en l’apèndix I (el de major risc d’extinció) de la CITIS (Convencion Internacional sobre Trafico d’Espècies Amenaçades) de les Nacions Unides.

“Dir que el programa de caça de balenes és una investigació és un insult a la ciència i al propi poble japonès”, va manifestar Junichi Sato, director de la Campanya d’Oceans de Greenpeace Japó. “Aquest programa és una feble excusa per a promoure una represa d’una caça comercial a gran escala, a pesar de no existir mercat intern a Japó”, va concloure Sato.

A Llatinoamèrica es realitza un aprofitament sostenible, no letal dels cetacis mitjançant la seva contemplació o turisme de avisament, el que genera beneficis socials, educatius i econòmics per a la regió, l’expansió de la caça de balenes és una amenaça per a les economies costaneres del Continent que d’elles depenen. En 88 països, la seva majoria en desenvolupament, es practica el turisme de avisament, només Japó, Islàndia i Noruega continuen amb la cacera a pesar de la falta de demanda interna en els tres.

Recentment, en resposta a una proposta per a exportar carn de balena caçada a Islàndia, l’ambaixador del Japó va admetre que existeix una gran quantitat de carn de balena emmagatzemada en frigorífics que no s’han pogut encara bolcar al mercat, arran de l’escassa demanda que té el producte en el mercat.

Un enquesta a Japó que es va portar a terme al juny de 2006 va mostrar que un 95% de ciutadans mai o rarament consumeixen carn de balena, i més d’un 70% no dóna suport la caça de balenes en l’Oceà Austral.

GREENPEACE NECESSITA LA TEVA AJUDA!!!!!. Podéu suggerir idees i votar les d’uns altres perquè es converteixin en accions reals en la campanya.

Escrit per Mariana Díaz Vaccaro

http://whales.greenpeace.org/espanol

No Comments

Post A Comment