Mori el borbó
832
post-template-default,single,single-post,postid-832,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Mori el borbó

Mori el borbó

La imbecil·litat hauria d’ésser una característica que invalidés per exercir qualsevol carreg de rellevància pública, per exemple per a formar part de la llista electoral de qualsevol partit polític, o fins i tot per ésser rei, però massa sovint veiem com els filtres que haurien d’impedir a personatges que no tenen ni dos dits de front quedin en ridícul davant les càmeres de TV fallen, per desgracia de manera massa habitual.

Si repassem les hemeroteques recents veurem com un dia enxampen al Bono titllant de fills de puta els diputats del seu partit, al Rajoy queixant-se del “coñazo” de la desfilada militar del 12-O, al Vidal Quadras vomitant veritables barbaritats en el programa “el Gato” de “el Mundo TV” o a l’ex president Aznar explicant la seva teoria entre l’Espanya que no existia i l’ocupació dels musulmans, parlant en el seu anglès  tant particular a  les aules de Georgetown. No és per tant una característica aïllada que afecti solament a partits minoritaris o a nacionalistes perifèrics, com ens solen anomenar a Madrid.

Per a tothom és conegut que a Esquerra des de les espanyes li tenen una estimació molt especial i que a la mínima que algú dels seus components treu els peus del test se li tiren immediatament a la jugular per a qualificar a tota la organització de batasuneros o proetarres i de rebot carregar de munició contra el catalanisme que de normal sempre ha estat moderat, potser fins i tot massa.

A alguns components d’Esquerra, formar part del govern català i en la primera part de la legislatura espanyola, ésser soci indispensable del PSOE, els ha descolocat. En el partit hi conviuen persones ponderades en la parla i en els fets com el president Benach o el Ridao amb d’altres tan poc assenyades com el Tardà, el Vendrell i l’ara reciclat a Secretari General Joan Puigcercós, dues cares de la mateixa moneda que evidencien clarament la dicotomia de un partit que no se sent còmode ni en el poder ni en l’oposició.

El crit de “Mori el borbó” del Tardà, a part de fer trempar als quatre caps calents de sempre que s’expressen amb una caixa de mistos a la ma, ha proporcionat molta més munició a tots aquells que estan aprofitant qualsevol mal pas per escometre contra Catalunya i els catalans. Jo puc estar en contra de la monarquia i la constitució i fer-ho evident en cada moment que calgui, però el que hauria de fer Esquerra amb individus com aquests, és deixar-los fora de circulació perquè no els fan cap bé ni a ells com a partit ni als que defensem la condició nacional de Catalunya.

El Tardà és una criatura de l’època de les cavernes o tal i com li va dir un altre que el comprèn molt bé perquè és com ell, un primari en el que fa i en el que pensa.

7 Comments
  • Gabriel
    Posted at 03:17h, 24 desembre Respon

    Hi ha qui es lamenta que la política ha perdut credibilitat. Llegint aquest post és fàcil entendre-ho, oi?

  • Ferran
    Posted at 11:40h, 14 desembre Respon

    Tot i estar d’acord en que va ser una “pixada fora de test”, tampoc crec que s’hagi de magnificar. Ni per una banda (el public que es va entusiasmar), ni per l’altra (els centralistes que es van soliviantar).
    Aquestes declaracions ampuloses sempre tenen aquest problema: no mouen a la reflexió serena, si no a la polémica desenfrenada

  • ROSA
    Posted at 23:01h, 12 desembre Respon

    qualsevol, politic ha de saber marcar una linea, el poder de la paraula es gros, i per egololatria dir certes cosas es de cap cigranys, un peto Eduard feia dias que no parlaba amb tu poc temps i molts companys repartits, espero que estigis millor,

  • Uve
    Posted at 20:29h, 11 desembre Respon

    Hola, soy Uve de http://miradasenlatadas.blogspot.com

    Y como miembro del Jurado del I CONCURSO YENODEBLOG, te informo que por formar parte y tener incluido tu resumen en Yenodeblog http://yenodeblog.blogspot.com/ participas en el Concurso.

    Las normas las encontrarás en la página del concurso http://concursoyenodeblogs.blogspot.com/

    Si tienes alguna duda, ponte en contacto con nosotros a través del foro de 20minutos Premios, quedadas y noticias
    También en la página del Concurso o a través de mi blog

    Te informo además de que en el foro de 20minutos se han creado para los bloggers unos foros-espacios para nuestro uso, consulta y disfrute.

    Cuentas también con un chat de hotmail en group338365@hotmail.com

    Saludos y mucha suerte.

  • Francesc
    Posted at 20:21h, 11 desembre Respon

    totalment d’acord, però esquerra són com la mainada, i de tant en tant pixen fora de test, a més a més per bajanades, i com allí ja els esperen, doncs au garrotada!
    A veure que en diuen i en diem de les declaracions d’en Fraga?

  • Eduard
    Posted at 18:38h, 11 desembre Respon

    Precisament això Skorbuto, no hi ha cap necessitat de donar-los municicó per que facin el que estan esperant fer. Si hagués dit, fora la monarquia o mori la monarquia segurament el tema s’hagués quedat aquí.

    Mori el borbó tret del context en el que s’ha dit por fer-se passar com que s’està demanant la mort del rei actual i això és el que s’ha explicat a la resta d’Espanya i amb el que la gent s’ha quedat.

    En saben molt els espanyols de utilitzar les nostres ficades de pota i a nosaltres a vegades ens costa tant poc !!!

    Salut i €

  • Skorbuto
    Posted at 15:45h, 11 desembre Respon

    Tot i que estic d’acord que en Tardà s’ho hauria hagut de repensar en base a la posició que te dins l’escenari polític actual, crec que tampoc no és cap barbaritat el que ha dit i que els de sempre s’han agafat al clau roent que li oferien.

    Ningú no s’exclamaria quan algú, espanyol, en un acte rememeorant la guerra d’indpendència, cridés “mori el francés”, crit que, si no vaig errat, existeix i es fa servir. Ningú no diria que és una barbaritat malgrat fa referència no a un càrrec sinó a un poble sencer.

    Tanmateix estic d’acord en que això seria fer servir la mateixa vara per nacionalisme català i nacionalisme espanyol, i això no és possible.

Post A Comment