Mamá, jo vull ésser ministre.
58
post-template-default,single,single-post,postid-58,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Mamá, jo vull ésser ministre.

Mamá, jo vull ésser ministre.

La veritat és que a mi mai m’ha interessat saber el que guanyen al mes els nostres representants polítics, si vull fer-me “mala sang2 en tinc prou sabent el que cobren els directius de la meva empresa, però ahir vaig llegir per casualitat un article a meneame.net, en el que es detallaven les condicions econòmiques amb les que la ministra més fashion del govern ZP va a accedir al càrrec de vicepresidenta del Congrés i la veritat, he tingut la mateixa sensació que ha de produir que t’arrenquin un ou, així en viu i sense anestèsia.

Un diputat electe de fora de Madrid cobra al mes uns 3000€, als quals s’han d’afegir altres 1750€ en concepte de plus (si és de la capital, 1000€ menys).  A més a això cal afegir els desplaçaments, en 1ª, el mòbil, la PDA i un PC portàtil per al seu ús i gaudi. O sigui 4750€ nets de pols i palla o perquè ens entenguem, gairebé 800.000 peles al mes, no està gens malament.

Però és que a més, si s’ha tingut la sort ,o el mèrit, de ser ministre, perceps una pensió mensual de 5000€ durant 2 anys en substitució del que es percep com diputat. Excessiu?, no home, no. La Calvo, que com el seu cognom indica no té un pèl de ximple, cobrarà a més 4336€ en conceptes varis a afegir al que ja percep cada mes (1328€ per ser membre de la taula, 1109€ per despeses de representació, altres 779 de lliure disposició i 1123€ per despeses de representació del càrrec de vicepresidenta del congrés). I a més amb cotxe oficial. Teniu calculadora a mà?, doncs sumeu. A tot això afegir que, segons l’INE, el sou mig d’un treballador a Espanya, és de 21.000€ anuals, compareu.

A que no sabeu quin és el decret amb el qual el PSOE i el PP sempre estan d’acord?, sí l’heu encertada, aquest, en el que es regulen els sous i pensions dels ses senyories i que s’aprova com primera mesura en cada exercici polític. Són com nens.

Em refermo en la meva petició, jo vull ser ministre. Proposo un torn rotatori de dos anyets per a cada un de nosaltres ciutadans anònims d’aquest pais i així passar tots pel govern, cert és que els problemes del país no quedarien resolts, però almenys els nostres, si.

També parlen d’aixó:

Comentaris a xarop.net

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.