internet
-1
archive,category,category-internet,category-14,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

internet

La corrent d'escriure un blog va néixer ja fa més o menys una desena d'anys. El que estava limitat en un primer moment a programadors i gent dedicada al disseny web que es feien les seves pròpies creacions, ha esdevingut amb el temps una generalització a l'abast de tothom. Gràcies a les plataformes d'edició de continguts, eines conegudes com a CMS, qualsevol, sense cap coneixement previ en llenguatges de programació web o en l'ús del Photoshop pot editar el seu propi blog, només ha de tenir temps, les ganes de fer-ho i coses a dir.

La meva relació amb el món que s'ha anomenat 2.0 arrenca de lluny. Des principi del 2004 em va agafar la "cosa" per editar el meu propi bloc, així va néixer "En veu alta", que fins avui ha anat passant per diferents etapes d'activitat i dedicació. En els moments en els que la entrega a la causa era més intensa, em movia la promoció, el posicionament del meu bloc en els cercadors i la consideració d'una comunitat blocaire que sovint es traduïa en els indicadors 2.0.

Finalment i després de donar-hi moltes voltes vaig decidir aquest cap de setmana, migrar la obsoleta, quasi bé juràsica diria jo, plataforma WordPress 2.3.1 que tantes satisfaccions m'havia donat a la darrera versió, la WP 2.9.1, que ja estava fent servir en un altre dels meus projectes, el bloc de viatges travellum. Com que els avantatges en la gestió tant de continguts com del propi bloc eren evidents, l'única raó que em frenava era la incompatibilitat d'algunes de les funcions de la plantilla que emprava, 5 dels 14 plugins que feia servir no anaven en la nova versió, tot un problema, bé cinc problemes nous.

Avui, tal i com s'ha estat anunciant durant els darrers mesos comença la Catosfera,  l'esdeveniment que marcarà les senyes d'identitat del que serà, de fet ja és, el mon del bloggers en català. A un servidor, el Marc Vidal, m'ha fet l'honor de permetre'm participar-hi conduint...