Fem dissabte? | | En veu alta
4239
post-template-default,single,single-post,postid-4239,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Fem dissabte?

Fem dissabte?

Trenta cinc anys després d’haver perdut de vista el malson de la dictadura feixista entenc que en converses de la gent del carrer s’expressi enyor d’una època fins i tot no viscuda a on el preu que tots pagàvem era la llibertat.

Sense esperança, sense feina i amb un benestar que ha costat suors i llàgrimes ara en precari, costa tant empassar-se monarques matant elefants de safari a Kènia, marits de princeses traficant amb la influència de la Casa Reial, casos de corrupció generalitzada en la política, empreses i bancs …. Costa reconèixer que la justícia és més justícia segons sigui la que et pots pagar, dels més de mil polítics, grans empresaris o banquers imputats a Espanya per diferents delictes, quants d’ells aniran a parar a la presó al final?, cap. I si algún per error hi acaba anant ja arribarà l’indult i cap a casa.

S’han carregat el país els mateixos que ara ens diuen que l’arreglen, la gent del carrer està en el llindar de la revolta i si la classe política no ho acaba d’entendre tindrem un problema tots plegats de difícil solució. Ens cal reformar-ho tot de dalt a baix i amb urgència, hi estiguin o no des d’Espanya, ja que nosaltres al menys tenim en l’horitzó la il·lusió d’un nou Estat perquè no comencem a construir-lo des d’ara fent la nova llei electoral, adoptant els mecanismes que permetin la transparència, començant per apartar els imputats, de qualsevol tendència política, fins que no hi hagi sentència ferma?.

Les explicacions de la conferència del president espanyol d’ahir ja l’havíem sentida quan lo del Prestige, la pitjor catàstrofe ecològica que ha patit mai Espanya la va ventilar Rajoy amb i els seus ocurrents “hilillos de plastilina”. El naufragi que ara estem vivint però, és el de la democràcia i pels milers forats que hi han anat fent, aquesta vegada el que hi surt és molta merda, en quantitats industrials i sense aturador i ja n’estem ben farts!!!

Il·lustració d’edp.cat

 

No Comments

Post A Comment