Image Image Image Image Image

Avui, commemorem el 78è aniversari de l’afusellament del President Companys i encara és l’hora que l’Estat que el va assassinar, hagi revocat la sentència, acceptat el crim i demanat perdó. És dia d’ofrenes en el lloc on els feixistes el varen executar, fins i tot de partits que han governat Espanya, com el PSC/PSOE i que fins ara s’han fet l’orni quan se’ls demana la restitució. (més…)

Avui els que no ens deixen volar, de dins i de fora, que persegueixen extingir la nostra identitat i la nostra llengua, entendran que ningú pot emmudir a qui vol cridar, ofegar a qui vol respirar, empresonar a qui vol ser lliure.

Quan ens vegin amb els ull negats emocionant-nos amb el nostre cant, quan ens vegin caminar de la ma, junts sota un cel d’estels vermells i blancs cap a la llibertat, ho entendran!!

Catalunya és un país pacífic, treballador i petit a on la gent s’aixeca al matí, treballa i conviu en català, castellà, anglès, francès, hebreu, swahili, àrab, bantú, xinès, paixtu, rus …. dia darrera altra, a totes hores, amb total i plena normalitat. L’educació, el civisme i la convivència presideixen una societat oberta, moderna i tolerant a on s’acull al forà com en pocs altres indrets, a on es practica la solidaritat i l’associacionisme. És terra erma per la llavor d’imposicions i de totalitarismes. (més…)

A veure si ho acabo d’entendre, el rei Felip VI pot disparar-me un tret al cap al vell mig de la plaça de Catalunya i ni tan sols el podrien jutjar per haver-ho fet, però si jo li faig un rap amb mala hòstia explicant en què es gasta els diners què entre tots li paguem o les comissions que guanya en els seus negocis, em podrien fotre pel cap baix quatre anys a la garjola, acusat d’injúries a la corona, enaltiment del terrorisme i no sé quantes coses més?. Ja sé, al rei no li deu agradar el Rap, però ves a mí tampoc m’agraden els reis. (més…)

No sabras mai qui sóc ..

Sols en tindras una idea vaga

Conforma’t sabent, què jo sóc jo

De mi no en vulguis saber massa!

;)*

#KilianJornet

No et preguntis mai si ets feliç si no vols deixar de ser-ho, no et qüestionis d’on et neixen les il·lusions i els somnis, perquè s’esvaeixen. Arrenca i no paris de córrer, amb el cor ajupit fins que t’esgotis i sense alè, atura’t, per construir un instant nou i no miris enrere. (més…)

By Martin Harvey

Music – Remember Not To Forget by Thomas-Adam Habuda

En Quim, un amic meu de caminades, em va fer notar ja fa molts anys, la poca traça que teníem els independentistes quan ens volíem referir als causants dels greuges que patim durant tants anys i tenia raó. Amb extrema frivolitat els definíem a tots com a “espanyols” quan havíem de dir l’Estat, perquè d’espanyols n’hi han de tota mena, igual que de catalans. (més…)

Hi ha moments en els que et sents vell, sense forces i quasi vençut. Anys enllà de les ganes i l’empenta dels vint anys, amb masses confrontacions a l’esquena i la mandra de lluitar-ne de noves, es barreja entre les olors d’una crisi que ofega i el crit dels qui la ploren, la recança d’una esperança tant obligada com impostora. Si no fos així que ens quedaria? (més…)

#NOésNO, ni sí, ni potser, ni cap altra cosa, és NO, ho hauria d’entendre fins i tot un primer de Barrio Sésamo d’aquests que a vegades vesteixen de jutges! El Patriarcat, fet sociocultural creat pels homes, s’ha mantingut en la història pretenent la inferioritat de les dones impedint la normalitat, per una simple qüestió de força física i d’apropiació del poder. La manca de voluntat per a redreçar-ho ha fet del masclisme un problema greu, molt greu. (més…)

I te n’adones de cop, quan una veu recent et remou la vida, passant de puntetes pel teu costat, sense fer soroll, com si no hi fos. I fa que se t’obrin els ulls buscant-la i què els batecs del cor s’accelerin, adolescents i folls. (més…)

I al final s’ha fet evident el que ja sabíem, l’EspaÑa actual té poques diferències amb la del segle XVè, la que cremava en les fogueres dones sàvies a qui anomenava bruixes. O amb els conqueridors que en nom de la grandesa d’un imperi, arrencaven de soca arrel civilitzacions senceres arreu, a Amèrica se’n varen fer un tip de matar gent invocant Espanya i Déu. (més…)

Ho haig de confessar, veure Soraya fent una roda de premsa m’espanta. Té aquell mirar foll del Jack Nicholson en “el resplandor”, quan empaita destral en mà,  dona i fill per l’hotel de les muntanyes de Colorado. I el canvi de look que li han plantat no ha fet més que empitjorar-ho, sembla una vicepresidenta en liquidació. (més…)

M’agrada mirar-te, quedar-me temps inmòbil, quiet sense fer soroll, perdut en aquell rínxol dels teus cabells, mentre respiro dins la teva pell, suau, humida, acollidora, vermella …… (més…)

Som catalans, reflexius, tolerants, generosos i oberts, acollidors, resistents, innovadors i compromesos, políglotes, estructurats, solidaris i treballadors.  (més…)

Clareja el dissabte i no, no estic somiant, les primeres hores de la Repúplica ja han passat i no ens ha fet ni mal! (més…)

Quan un borbó decideix fer servir una de les poques parts del cos que els funciona, la polla, poden passar vàries coses; Què surtin Korines, Nadiuskes o Bàrbares Rey a grapats, pressumptes fills bastards demanat paternitats o algun discurs com el d’ahir, poques coses més. (més…)

Ahir en arribar a casa de fosc i tard, no vaig poder més i em vaig ficar a plorar com un nen petit, massa tensió acumulada en tot el dia.

A estones vaig tenir por, d’altres ràbia i impotència però per sobre de tot em vaig sentir identificat amb el poble del que en vull esser part per sempre més. (més…)

Scroll to Top

To Top

politica catalana

Aznar’s return?

On 11, des. 2012 | 2 Comments | In politica catalana | By admin

L’homenet del bigoti dibuixat i abdominals de Geyperman ha tornat a la vida pública, bé ho ha fet evident sense dir-ho perquè no n’havia marxat mai. El president més dotat per les llengües que ha donat Espanya, capaç de parlar en català mentre follava, (era això el que va voler dir amb lo de la intimitat, no?) i al cap de poc en mexicà amb el superdotat intel·lectual del Bush bebent whisky i menjant galetes a una, vol tornar a la primera línia política o aquesta impressió em fa. Després d’una temporada exercint de Sàuron a la terra fosca de la FAES ens ha enviat el Wert, fidel Golum particular, a preparar-li el camí de tornada.

El fill de caporal d’una caserna franquista tal i com el va definir el desaparegut ex president italià Francesco Cossiga, corresponsable d’una de les barbàries més grans perpetrades a l’Orient Mitjà que va acabar per desestabilitzar el món sencer sense que ens hagin demostrat ni la oportunitat ni la eficàcia d’aquella guerra, ideòleg neocon que alliberà el sòl a Espanya inici de la bombolla immobiliària que ens ha fotut el país a la merda, és capaç de posar-se davant de les càmeres de TV i amb un to marcial, quasi bé messiànic i amb posat de monarca absolutista, amenaçar els catalans si seguim amb ganes de fotre el camp, amb intervenir-nos militarment com a l’Irak. Si ens diguessin que l’Aznar li fot a “la Botella” que hauríem d’entendre, que va torrat i per això diu el que diu o que enganya a la seva dona?.

A Itàlia torna un semi embalsamat Silvio Berlusconi i a Espanya l’Aznar?. I a tot això el titella del Rajoy sense badar boca!. Qui ens va dir que a la UE se li començarien a arreglar els problemes en el 2013?.

Il·lustració d’edp.cat

Comments

 1. Hola Francesc, aleshores manava Pujol i era l’època del peix al cove. A Espanya els gossos es lligaven amb llangonises catalanes i tothom era ric, o això semblava, l’independentisme més minoritari i en aquelles condicions poc més es podia fer.
  Vostè creu que un home que ho ha jugat TOT a que aquest procés arribi a port, li fa falta que vingui l’Oriol Junqueres a empényer-lo?. Son del parer que quan més transversal sigui el procés molt millor i sembla que tot va pel bon camí. AMb Duran desactivat, CiU, ERC, ICV i CUP SI i la resta de partits pro independència sumen més del 61% de vots i la resta, PP i C’s sols el 22% i amb el PSC que haríem de veure quants d’aquests es pronunciarien a favor en un referèndum, un 36%.
  Amb un résultat que quasi be dobla el partidaris de l’unionisme, crec que ho veurà ben aviat tot això, en el 2014 i si fos l’Onze de Setembre ja seria la rehòstia!!
  Salut i €

 2. Si la memòria no em falla, aquest monstre feixista va ser investit a la PRIMERA VOTACIÓ per CiU després d’haver promès en la propaganda electoral que CiU seria una barrera contra els franquistes. Deu ser allò que sempre diuen de la governabilitat d’Espanya! Des d’aleshores he votat sempre més ERC, alguna vegada només com a mal menor.
  Ara, Mas, malgrat l’anada al notari, després d’haver-se donat el morro amb la versió femenina d’Aznar, ens sobta amb la sortida independentista que aprovo, i amb una manca absoluta de sensibilitat social, que se m’indigesta.
  Espero que ERC sàpìga vigilar-lo de ben a prop, perquè de moment l’Oriol Junqueras m’inspira confiança, i espero que arribi el miracle de la independència abans que Nostre Senyor se m’emporti.

Submit a Comment