Plataformes professionals per edició de blogs
1081
post-template-default,single,single-post,postid-1081,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Plataformes professionals per edició de blogs

Plataformes professionals per edició de blogs

La corrent d’escriure un blog va néixer ja fa més o menys una desena d’anys. El que estava limitat en un primer moment a programadors i gent dedicada al disseny web que es feien les seves pròpies creacions, ha esdevingut amb el temps una generalització a l’abast de tothom. Gràcies a les plataformes d’edició de continguts, eines conegudes com a CMS, qualsevol, sense cap coneixement previ en llenguatges de programació web o en l’ús del Photoshop pot editar el seu propi blog, només ha de tenir temps, les ganes de fer-ho i coses a dir.

Els primer editors que varen aparèixer amb la intenció de ser els referents varen ésser les plataformes Movable Type de la gent de SixApart, un paquet per instal·lar en el propi servidor, força complicat però que aportava uns resultats molt bons tant pel que fa a la utilització com al acabat visual que recentment s’ha tornat a rellançar per a recuperar el temps perdut, després d’un parell d’anys d’abandonament que li han fet perdre un temps preciós front el seu gran competidor i WordPress.

Posteriorment la gent de Google també va voler la seva part de pastís i va treure Blogger, la més utilitzada entre els blocaires de casa nostra i junt a  la versió plataformada de WordPress, la més estesa a nivell mundial. A nivell local n’hi han d’altres amb un cert pes de les que podem destacar Vilaweb i la gent de bloc.cat. Però quan volem diferenciar la presentació de la nostra bitàcola de les demés no ens queda cap més remei que aprendre altre cop a personalitzar les plantilles existents, el que ens implica un esforç que a vegades no estarem disposats a fer o a pagar per els serveis d’un dissenyador web.

Existeixen però plataformes d’edició de continguts de pagament que ofereixen els mateixos serveis que les gratuïtes com les de WordPress o Blogger i d’altres més i que el resultat final que s’obté treballant amb elles és d’un aspecte professional amb molt poc esforç, d’aquestes us en vull fer arribar dues, Squarespace i TypePad.

  • Squarespace, existeix des del 2003 i no va ser creada específicament per l’edició de blogs si no que els eu objectiu és el de proporcionar eines per a la gestió de webs senceres, òbviament també de blogs. Hi han diferents plans als que ens podem subscriure que impliquen pagaments que van des dels 8$/mes l’opció més bàsica fins els 50$/mes la més potent que ens permets gestionar fins i tot comunitats amb un nombre il·limitat de membres.

  • TypePad, és de SixApart, els creadors de la plataforma MovableType de la que ja us en he parlat abans. El funcionament és força similar a la plataforma Squarespace i dona diferents nivells de gestió, segons siguin els nostres objectius, però en aquest cas centrats únicament en els blogs. Els preus d’aquesta plataforma van des dels 8,95$/mes fins els 89,95$/mes de la modalitat Bussiness, la més potent.

Ambdues opcions ofereixen l’accés de prova (Trial Acces), que ens permetrà trastejar amb l’eina durant un mes sense cost i conèixer les possibilitats de les plataformes.

1 Comment
  • Bitacoras.com
    Posted at 11:06h, 21 Març Respon

    Información Bitacoras.com…

    Valora en Bitacoras.com: La corrent d’escriure un blog va néixer ja fa més o menys una desena d’anys. El que estava limitat en un primer moment a programadors i gent dedicada al disseny web que es feien les seves pròpies creacions, ha esdeving……

Post A Comment