Reforma fiscal de pega | | En veu alta
972
post-template-default,single,single-post,postid-972,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Reforma fiscal de pega

Reforma fiscal de pega

L’any 1985 en ple govern socialista de Felipe González el seu super ministre d’Economia un tal Miguel Boyer ara renegat de la progressia i les esquerres, va fer evident la incapacitat de l’Estat per a evitar la fuga de capitals en direcció a paradisos fiscals com Suïssa i la importància que en aquest país tenia l’economia submergida, creant diferents productes de baixa rendibilitat com els pagarés opacs per fer aflorar el caler negre,  la possibilitat d’inversió legal de baixa fiscalitat i a més una amnistia fiscal. Així va ser com varen néixer  entre d’altres coses, unes societats anomenades SICAV, una eina d’inversió i de formació de capital.

Com que calia desterrar la idea generalitzada entre els contribuents que defraudar sortia de franc i amb la intenció de provocar que les fortunes que s’escapaven per la Jonquera es quedessin en territori nacional, a més d’empresonar a alguna folklòrica reconeguda, van acceptar que els rendiments d’aquestes societats tributessin al 1% a diferència del 18% actual dels rendiments del capitals o el 30% de l’impost de societats, un chollo a l’abast només de les grans fortunes ja que les condicions per a constituir una SICAV, un mínim de 100 accionistes i de 2.400.000€ de capital, el converteixen en un producte d’inversió per l’èlit econòmica d’aquest país, vaja per els rics.

Actualment sabem que existeixen 3.350 SICAV, amb un total de 440.000 inversors, la majoria d’ells de “pega”, que gestionen un volum patrimonial de més de 25.000M€ i que estan controlats per la CNMV i no per Hisenda com la resta de mortals, més o menys l’import total dels rendiments del capital mobiliari dels 17 milions de famílies que no tenim per on escapar-nos de que ens apliquem retencions de dos dígits en el  salari mensual.

La justificació de la pujada d’impostos contemplada en els pressupostos del 2010 es fa, per part de l’actual govern d’esquerres, des del discurs ideològic  de sempre, que pagui el que més té, limitant aquesta pujada a l’increment del IVA i als rendiments del capital però deixant al marge a les SICAV  de la reforma fiscal, molt progressista tot plegat.

Mentre tant i per a desviar el focus d’atenció dels ciutadans, s’esbombarà la modificació de l’anomenada llei Beckham, que permetia que els grans craks de l’esport que arribin a partir de l’any que be, tributessin per els mil·lions de guanys anuals que perceben quasi el mateix que qualsevol desgraciat que prou feines arriba a final de mes. Ja veus la pena que em fan tots plegats ells a diferencia nostre sempre tindran l’opció de crear una SICAV.

15 Comments
 • Eduard
  Posted at 22:38h, 06 Novembre Respon

  No Jordi, ella tampoc en forma part de cap, el que passa és que té una imaginació desbordant, molt de temps lliure per a treure informació d’internet i el mínim de vergonya per a no importar-li possar-se en evidència davant de la gent.

  La majoria de vegades no sap ni de que parla i amb això de les SICAV si busca per internet veurà com el que ha comentat ho ha tret directament de comentaris que ha localitzat a foros financers.

  No pateixi.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 20:38h, 06 Novembre Respon

  No si lo que pretende Maria es que aparte de demostrar su sabia inteligencia se aproveche de ridiculizar a los que por desgracia no podemos formar parte de una SICAV

 • jorfont
  Posted at 20:36h, 06 Novembre Respon

  No si lo que pretende Maria es que aparte de demostrar su sabia inteligencia es q

 • Maria
  Posted at 16:35h, 06 Novembre Respon

  Os lo explico, es muy facilito.

  Si tu eres un pequeño ahorrador, tu puede invertir en un fonde de inversión, y tienes la misma tributación que una SICAV, pero si tu tienes dinero y quieres gestionartelo tú, porque como en mi caso yo me veo más que capacitada para saber donde meto mi dinero, si hoy compro y mañana vendo, debia pagar al tipo marginal, y no tenia las ventajas que tiene cualquiera que invierte en un fondo de inversión.

  Así pues, una SICAV no es si no lo mismo que tiene cualquier persona, pero gestionada por tí mismo, o por tu equipo, pero sujeta a la misma tributación. Unicamente tienes el truco de la reducción de capital social, pero igual eso sólo lo hago yo, jeje.

 • Salvador
  Posted at 16:34h, 06 Novembre Respon

  Todo lo cual me reafirma en mi creencia de que si los/as especuladores/as invierten en SICAV’s, habría que prohibir esos instrumentos.

 • Eduard
  Posted at 16:34h, 06 Novembre Respon

  Esa y el hecho de que una SICAV no deja de ser un híbrido entre una sociedad anónima y un fondo de inversión y que no estan bajo en control de hacienda sino de la CNMV, con las ventajas que eso conlleva. Siendo tu tan lista María y a la vista de que pierdes dinero con las SICAV, todavía no entiendo como te has metido en eso, me lo explicas?.

  Entre los ricos y famosos que utilizan este vehículo selecto de inversión se encuentran Emilio Botín (Banco Santander), Esther Koplowitz, Amancio Ortega (Inditex), Rosalía Mera -esposa de Amancio Ortega-, la Conferencia Episcopal de Antonio María Rouco Varela -su Sicaav Umasges ya ha sido liquidada-, el Arzobispado de Astorga, el de Oviedo, Rafael del Pino (Ferrovial), José Manuel Entrecanales (Acciona), Pedro Almodóvar y Chicho Ibañez Serrador y por supuesto nuestra María, ya se ve que son cuatro desgraciados que pudiendo sacar rendimientos superiores se han abocado a invertir su dinero en una SICAV seguramente engañados por algunos y empujados por su poca visión de negocio, será por eso.

  Venga María, no me hagas reir!

 • Maria
  Posted at 16:33h, 06 Novembre Respon

  Nadie aguanta 30 años, Eduard.

  El caso es que sí que pagan el 18%, como el resto, y pagan el 1% de IS.

  Además, lo que se hace , en vez de sacar dinero, es reducir el capital social de la SICAV, que es donde está el truco.

  Yo tengo SICAV, Eduard.

 • Eduard
  Posted at 16:33h, 06 Novembre Respon

  Yo pensaba que eras una inversora del copón y veo que no, vamos a ver, la ventaja de las SICAV es que difieren el pago de impuestos, mira este ejemplo:

  Yo tengo 1 euro y hago una inversión conservadora en renta fija durante 3 años, consigo sacar limpio el 5,5%. Pago un 18% de impuestos y después de 30 años tengo 3,76 euros. Si esto mismo lo hace un gran patrimonio con una SICAV después de 30 años tiene 4,91 euros, que una vez se ’saque’ de la SICAV se transforman al tributar al 18% en 4,20 euros. Como el truco está en el interés compuesto si inviertes en activos más arriesgados el efecto es mayor. Por ejemplo con una cartera de renta variable suponiendo un rendimiento limpio del 9,5% yo sacaría 9,95 euros y en cambio la SICAV 12,34 euros.

  Además una SICAV cuando convenga, se puede acabar domiciliando en Luxemburgo cuando se quiera con lo que el pago del 18% es, en teoría. Si se calcula que la media del rendimiento en plazos de 10 años en las SICAV estan obteniendo de media un 12% anual, pues echa las cuentas.

  Si una SICAV no fuese un chollo, Amancio Ortega y sus amigos tendrían sus dineros puestos en otras cosas, ¿no te parece?

  Salut i €

 • Maria
  Posted at 16:32h, 06 Novembre Respon

  Las SICAV pagan los mismos rendimientos del capital que cualquier otro activo financiero, y además ese 1% anual.

  Es decir, lo que pagas, mientras no sacas el dinero de la SICAV es el 1%, en comparación a si tienes un piso y se te revaloriza y no pagas nada.

  Pero cuando saques el dinero de la SICAV estás sometida a la misma fiscalidad que cualquier otra renta financiera y pagas lo mismo.

  O piensa en un fonde de inversión, pagan lo mismo, pues se paga cuando el participe vende su participación y en ese instante se hace el cálculo del beneficio o perdida obtenido.

 • admin
  Posted at 14:00h, 06 Novembre Respon

  Hola Al Forest

  La veritat és que sempre ens volen fer empassar gripaus. Tanta matraca amb lo de la reforma fiscal i en canvi en això ningú hi fot ma.

  Ens enganyen com volen fent servir conceptes ideològics que ni ells mateixos es creuen, així tenim el país, fet una bunyol.

  Gràcies per participar en el meu bloc.

 • admin
  Posted at 13:52h, 06 Novembre Respon

  Hola Miki, el cert és que aquests instruments que no se sap ben be que cony és, una societat anònima o un fons d’inversió no tenen ni el tractament fiscal ni el control que tenen les altres institucions.

  A part de tributar l’1% la facilitat via depreciacions per atribuir-se pèrdues i per desvincular patrimoni sense que ningú hi pugui fer res.

  Si la legislació canvies, la facilitat per canviar la seu a un paradís fiscal es enorme, deuen haver pensat millor un 1% que res.

  Salut i €

 • Pingback:Reforma fiscal de pega « Por la paz y la libertad
  Posted at 09:25h, 06 Novembre Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • Al Forest
  Posted at 08:28h, 06 Novembre Respon

  Hola Eduard,

  Efectivamen, has burxat el dit a la ferida , ferida per cert ,en fase putrefacció per supuració general en risc de septicèmia a tot el sistema.

  Les SICAV es van crear pe´deixar clar, que l’Estat Espanyol no volia que les grans fortunes sortissin d’Espanya, i que el euros es quedessin aquí per un mòdic preu del 1 %.

  Com diuen els gitanos al mercat: ” compra, compra, compra !! ..que me lo quitan de las manos….que me lo quitan de las manos …. !! ”

  Felicitats pel blog i per la teva claretat panoràmica, neta i transparent, de la realitat que ens envolta

 • MadeByMiki
  Posted at 08:26h, 06 Novembre Respon

  Molt ben dit i molt ben explicat, cal que tothom sàpiga aquestes coses. I si us plau, que no ens tornin a dir que tots som iguals, que em fa fastig sentir mes mentides dels nostres polítics.

 • Bitacoras.com
  Posted at 14:38h, 05 Novembre Respon

  Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: L’any 1985 en ple govern socialista de Felipe González el seu super ministre d’Economia un tal Miguel Boyer ara renegat de la progressia i les esquerres, va fer evident l’incapacitat de l’Estat per a evitar la fuga de …

Post A Comment