El geni de la làmpada | | En veu alta
916
post-template-default,single,single-post,postid-916,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

El geni de la làmpada

El geni de la làmpada

Bernard Madoff ha estat condemnat a 150 anys de presó. La màxima pena que li demanava la fiscalia ha estat de manera extraordinària la que el tribunal que el jutjava li ha acabat imposant. L’home que va donar sentit a la definició del negoci piramidal ha vist com en poc temps, el que triga en explotar una bombolla, ha passat de ser un dels inqüestionables genis de l’economia mundial a un simple delinqüent.

Però realment que ha fet Madoff? molt fàcil, jugar amb la cobdícia de la gent, dels multimilionaris i titulars de les grans fortunes que pel que es veu no havíem amassat prou diners i vestir la il·lusió òptica del seu imperi financer d’un aura d’exclusivitat que pel que sembla, en això també es valora i de quina manera.

El millor que li ha pogut passar al Bernard és això, que de fet li caigués una perpètua com aquesta, perquè coneixent el perfil dels inversors a qui ha estafat, la veritable condemna hauria estat deixar-lo lliure, pel carrer no hagués durat ni quatre dies.

I és que Madoff, tot i que al final ho va fer indirectament, no estafava els pobres, ell robava els rics, a les grans fortunes amb una classe tan descomunal, que la feina no havia d’ésser la recerca dels inversos disposats a arriscar part del seu capital si no que al crear un club de milionaris d’elit qualsevol fortuna obtinguda a base d’explotar els obrers, extorsionar els governs, especular amb matèries primeres i traficar amb armament, anhel·lava que un pinxo com ell li volgués gestionar la fortuna, les classes dominants l’adoraven.

I si no hagués estat perquè al final com sempre passa acaben rebent le gent del carrer, Madoff seria el meu heroi, el Robin Hood dels nostres temps que roba els rics …. i es queda amb els seus diners. Qui dels que em llegeixen no ha somniat en tenir el talent i l’encert per a fer el mateix alguna vegada?.

3 Comments
 • admin
  Posted at 20:04h, 02 Juliol Respon

  És el meu ídol Font, qui estafa els estafador, especuladors, traficants, etc. és el meu ídol no hi puc fer res per evitar-ho.(ja, ja, ja)

  Salut i €

 • Pingback:El geni de la làmpada « Por la paz y la libertad
  Posted at 19:36h, 02 Juliol Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • jorfont
  Posted at 07:20h, 01 Juliol Respon

  Bon dia a tothom, Si el Sr Madof es sigut una mica més intel•ligent tenia de haver vingut a Espanya i aprendre dels de la filatèlia, i estic segur que ara ja estaria amb llibertat i podria gaudir en qualsevol part del Mon de una gran fortuna i sense cap temor .

Post A Comment