Records del Nadal | | En veu alta
840
post-template-default,single,single-post,postid-840,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Records del Nadal

Records del Nadal

Trobo a faltar aquelles Festes de Nadal que celebràvem fa tants anys a casa meva, quan la fred dels hiverns ens vestien amb una segona pell de llana, gorra, guants i bufanda calada fins el nas i a la vora del foc ens ajuntàvem la família per a fer cagar un tió de caramels, carbó de sucre i dolços diners de xocolata tot cantant la cançoneta que la meva filla fins fa ben poc també ha cantat. Ajudar al meu avi a fer el pessebre, peça a peça recreant un paisatge a on no hi faltava un bon riu, un ramat de xais, els pastors, els tres reis i el portal

Trobo a faltar a molta d’aquella gent que ajudava a fer aquells instants inolvidables i diferents, pares, avis, germans i tiets de qui encare veig el somriure d’abans dibuixat en les seves cares, mentre ajudaven a vèncer la timidesa de l’infant en recitar la poesia de Nadal i la tendra innocència del nen que des de la imaginació feia possible que els Reis d’Orient vinguessin un cop l’any a repartir joguines o que un tros de tronc o una caixa  de fusta acabés cagant regals.

Hi han moltes coses que trobo a faltar per Nadal i d’altres de noves que hi he anat incorporant mica en mica mentre m’he anat fent gran i que fan passar les enyorances i les nostàlgies amb la certesa de un futur renovat, la companyia de la meva dona, la il·lusió de la meva filla i compartir amb la família del meu germà i amb els pares unes festes que tot i que han canviat massa, encare trobo entranyables.

D’aquí uns anys fins i tot, potser algú ens trobarà a faltar a nosaltres, qui sap…

Us desitjo a tots molt bones festes i una bona sortida i entrada d’any, Salut i € companys !!!

Tags:
22 Comments
 • LLuis
  Posted at 08:25h, 26 Desembre Respon

  Tens tota la rao , fantàstic el teu escrit , una abraçada per tu i els teus !!!!!!!!!

 • Laura.bcn
  Posted at 22:02h, 11 Gener Respon

  quines paraules més maques i certes, un dels records més tendres de la meva infància corresponen a les festes de nadal.
  salutacions 😉

 • ROSA
  Posted at 22:27h, 03 Gener Respon

  Be Eduard ens queden els reis, i en que t’ha filla sigui gran jo li faig fer la parafafalia de deijar les coses al balco, ¿si no que queda? reconec que es una gansada pero en el fons difruta, al igual que si no pica al tio no caga, son bromes, pero ajudan a que la vida tingui una mica mes de pebre i sal, un peto i que aquets any els reis sien generosos tu mereijes un peto

 • admin
  Posted at 18:54h, 01 Gener Respon

  Hola Ferran.

  Potser abans al ser-ne protagonistes pel fet de ser canalla ens arribaven més, tot i que ara son diferents, segur que nosaltres els estarem fent entranyables per els altres, fills, nets, etc.

  Bon any i molta sort en el que facis

  Salut i € també

 • admin
  Posted at 18:52h, 01 Gener Respon

  També per a tu Francesc i la teva família. La veritat és que aquest recent estrenat 2009 es presenta amb moltes ombres i incerteses, però això també és l’alicient de viure

  Salut i €

 • admin
  Posted at 18:50h, 01 Gener Respon

  Igualment David.

  Com a mínim i tot que aquest no ha estat massa bo per a mi, aspiro a mantenir-lo en el mateix nivell, que hi farem allò del “virgencita, virgencita que me quede como estoy …”

  Salut i €

 • Ferran
  Posted at 14:34h, 01 Gener Respon

  Molt Bon Any 2009 per a tots!!

  La veritat és que eren més bonics els Nadals de quan era menut, encara que hi haguessin molts menys regals i més senzills. Però … no se si és pura melangia!

 • Francesc
  Posted at 19:11h, 31 Desembre Respon

  Bon any 2009!

 • David Montilla
  Posted at 17:38h, 31 Desembre Respon

  Bon any Eduard! No ho sé si altres festes foren millors, però el que si sé es que aquest mercantilisme del nadal el disvirtua totalment, i crec, com tu penso, que es perd l’esperit d’antuvi.

 • trina
  Posted at 11:47h, 29 Desembre Respon

  Eduard,
  molt bones festes i molt bon any…són uns moments per a trobar aquells que tens més a prop, més temps, i si et manquen, es fa més difícil…són festes emocionals…
  estic d’acord amb tu, com sempre, una abraçada

 • xaviercomas
  Posted at 22:25h, 28 Desembre Respon

  El problema d’aquestas festes, al meins en a mi me passa es que sempre trobs a faltar a algú. Aixó Eduard, a partir de una certa edad sempre pasa per a mi son unes festes que sempre me porten records, de qui falta.
  Bones Festes i un millor any nou, per a tots.

 • David
  Posted at 11:51h, 28 Desembre Respon

  Home…la veritat és que aquest any està fent un temps que recorda la nadala del desembre congelat!!

  Bones festes!

 • admin
  Posted at 14:00h, 27 Desembre Respon

  Hola Marcel·lí

  M’ha fet gràcia que en l’edició de LV d’avui, Francesc Marc-Àlvaro toqués el mateix tema que el d’aquest post aconseguint com no podia ésser d’altra manera plasmar allò que jo volia explicar aquí, li aconsello la lectura.

  Que acabi de passar unes bones festes Marcel·li, vostè i tots els seus.

  Salut i €

 • Marcel·lí
  Posted at 11:45h, 27 Desembre Respon

  Sr. Eduard les tradicions àdhuc estan vives, primer varem ser nosaltres qui desitjavem que arribés Nadal, desprès varen ser els nostres fills i ara són els nostres nets, però les il·lusions continuan estant presents. La il·lusió dels nostres néts és la mateixa que tenian els nostres fills a fer cagar el tió, a obrir els regals i observar-los amb la seva cara de sorpresa, la il·lusió és la mateixa al compartir taula i escoltar als nostres néts el vers de Nadal, i rebre els aplaudiments dels tiets, pares i avis. Aprofito l’ocasió per a desitjar-li a vostè i a la seva família unes bones festas i un auster any 2009, ple de felicicidad.

 • Eduard
  Posted at 10:12h, 26 Desembre Respon

  Hola Skorbuto, potser tot això no és altra cosa que el senyal de que ja ens estem fent grans !!! ja ja ja.

  Salut i € i bones festes

 • Eduard
  Posted at 10:11h, 26 Desembre Respon

  Hola Anna.

  Potser és per l’època de l’any que ens fa ser una mica més sentimentals del compte, sempre he vist les festes de Nadal com una celebració molt trista.

  Salut i €

 • Eduard
  Posted at 10:09h, 26 Desembre Respon

  Potser si serà com dius però crec que sempre els quedarà aquella part que com a tothom, els agradarà recordar.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 09:54h, 26 Desembre Respon

  Bones festes Eduar. Eduard dons jo crec que quant la majoria de l´actual joventut en quant arribin a la teva edat ja no trobaran a faltar res de lo que ara tu recordes amb tanta nostàlgia i mol romanticisme, ja que les circumstancies de haver avançat tan informàticament la joventut ja ni giraran el cap per mirar endarrere,i menys per recordar lo bons i sacrificats que eren els seus pares, ja que la vida que se els presenta serà mol crua , o sigui aquets nens quant siguin grans ja no aniran a comprar figures de pessebre ni menys pensaran amb ell, ja que les seves preocupacions aniran a un mes allà. ja que las seves ànsies podran ser anar a donar un tom per la lluna o altres espais siderals a preus accessibles, i en quan a procreació els medis podran ser automàtics i a llarga distancia com així ni tindràn la preocupació de portar els nens al col•legi, o sigui tot estarà programat i automatitzar, en fi que lo que anomenen ara amb el nom de nens seran sers robotitzats , o sigui una espècie de mònstruos.O sigui res de petons ni de abraçadas i tampoc res de llagrimes, ja que aixo serà desconegut.

 • Anna
  Posted at 23:53h, 25 Desembre Respon

  Enyorança pel regust de les coses senzilles i amanides amb el caliu de la llar, pels Nadals entranyables de la nostra infantesa. Jo també els trobo a faltar. Bones festes!

 • Skorbuto
  Posted at 22:34h, 25 Desembre Respon

  Tinc la sensació que quan hom arriba a una edat (parlo per mi sobretot) s’enyora de tots aquests petits detalls. però no és el tió ni el pessebre ni els reis en si mateixos el que enyorem, són els moments, les sensacions, el caliu d’estar amb els nostres.

  Bon Nadal.

 • admin
  Posted at 20:09h, 25 Desembre Respon

  Hola Jon.

  Si son festes massa entranyables i quan les coses no son com eren abans es nota molt. Sense adonar-nos-en som nosaltres els que anem conformant els records dels altres i a qui quan toqui (el més tard possible) als que ens trobaran a faltar.

  De totes maneres company, moltes felicitats, bones festes i un molt bon any nou.

  Salut i €

 • Jon Kepa
  Posted at 14:09h, 25 Desembre Respon

  Jo també els trove a faltar.
  Bon Nadal.

Post A Comment