Consumisme | | En veu alta
835
post-template-default,single,single-post,postid-835,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Consumisme

Consumisme

Que Bernake hagi decidit abaixar els tipus entre el 0% i el 0,25%, és un fet sense precedents que, lluny d’enviar un missatge tranquil·litzador, ens explica de manera molt clara fins a quin punt ha arribat el deteriorament econòmic dels EUA o el que és el mateix, del món sencer i deixa esgotada la possibilitat d’actuació contra aquesta crisis 2.0 en l’aspecte monetari i oficialitza la sentència de mort del model consumista en el que ens haviem instal·lat des de feia massa temps.

Si més no el que triguem a crear una nova normalitat econòmica, en definir les noves regles en les que volem reixir creixements diferents a les bombolles de tota mena creades en base a l’especulació i a les enginyeries financeres ens servirà per a depurar i fer desaparèixer tot allò d’indesitjable que s’havia convertit en normal en els darrers anys de predomini de les metodologies ultraliberals. La globalització econòmica pot ésser molt bona si va inexcusablement acompanyada per altres tipus de globalitzacions, com per exemple la social i la laboral si no no té cap mena de futur.

Els animals, fent ús del seu instint primitiu, es provoquen ells mateixos el vòmit a base d’ingerir les herbes que els acabaran purgant i l’economia mundial, aquest sistema podrit, corrupte, injust i desigual que va teixir una mena de tirania universal per a fer els rics cada cop més rics i els pobres cada cop més nombrosos i més pobres, no ha sabut digerir els excessos de més de 30 anys i per avarícia ha  acabat rebentant, tant de bó que tot això ens serveixi per alguna cosa, si més no per a valorar el concepte d’ètica perdut entre tantes especulacions financeres i transaccions comercials.

Tot apunta a que estem entrant en una nova era comparable a la que va marcar la coneguda com a revolució industrial o la més recentment mal conduïda mundialització a on els aspectes més materials hauran de deixar pas a valors més humans, possiblement és el moment de noves formes de fer i nous lideratges que deixin de banda tanta mesquinesa i ens aportin a tos més igualtat, tots plegats ho acabarem agraint.

6 Comments
 • Eduard
  Posted at 18:59h, 20 Desembre Respon

  Hola Javo.

  Moltes gràcies pel teu comentari, es procurarà fer el que dius, de ganes no me’n falten i per sort o per desgràcia, la política i l’economia son una font incessant de notícies per a commentar.

  Salut i €

 • javo
  Posted at 22:45h, 19 Desembre Respon

  Enhorabona pel premi del 20minuts. Espero q segueixis escribint igual com fins ara i et puguem llegir.

  desde http://www.musikgoal.blogspot.com et desitgem unes bones festes aquest nadal.

 • Eduard
  Posted at 11:32h, 18 Desembre Respon

  Si, per això passa el que està passant a Grècia o anys enrere a França i en una proporció molt més light aquí amb lo de Bologna …

  Si és que no n’aprenem, al final serà cert allò que deia el meu avi, que per apreciar lo bé que arribem a estar fa falta passar una postguerra.

  Esperem que no !!!

  Salut i €

 • Eduard
  Posted at 08:46h, 18 Desembre Respon

  hola Jordi.

  Surto al migdia, abans haig d’anar a fer unes quantes cosetes a Girona, hummm no sé, tinc un rum rum a la panxa que em recorda els dies en que havia d’anar a l’escola …

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 07:07h, 18 Desembre Respon

  Aquesta baixada de interesos dona a comprende que son els ultims suspirs de una agonia. !! ojala que aquesta dessisió serveixi per refer l´entusiasme als consumidors.Salutacións i espabilat que no perdis l´avió.

 • trina
  Posted at 23:00h, 17 Desembre Respon

  Especialment perquè sino els nostres joves i nens ens deixaran de banda perquè els models que els proporcionem no s’ajusten al que demanem d’ells, i això és una contradicció que ja estem començant a pagar…
  salut amic

Post A Comment