La veritat del creixement espanyol

La veritat del creixement espanyol

Segons el FMI, el preu dels habitatges a Espanya està sobrevalorat entre un 15% i un 20% i si anéssim a puntualitzar a segons quines zones, fins i tot m’atreviria a dir que força mes. Aquí tenim l’origen de la crisi constructora i la raó fonamental de la creació de la bombolla immobiliària, els preus estan pels núvols.

A partir d’aquí, és quan ens trobem de cop amb una realitat irrefutable que ha permès en mig de una bogeria generalitzada que uns, els qui volien comprar un pis perdessin l’històric mes recent de vista i es llencessin a una folla carrera per embrancar-se fins a les celles i els altres, les entitats financeres, fomentessin aquestes actituds prescindint de les garanties que ajuden a mantenir els seus propis resultats, lluny de les turbulències econòmiques.

Fet l’anàlisi des de fora, ha tingut que ésser el FMI qui alertés oficialment d’allò que ja se sabia, correspondria ara al govern espanyol identificar la seqüència lògica dels propers esdeveniments i alertar en la mesura que no provoqui el canguelo generalitzat explicant-nos com pensa substituir el pes de la construcció en la nostra economia, ja que actualment representa mes del 9% del nostre PIB i compensar així l’esmorrada que des de totes les institucions internacionasls predeien per a casa nostra.

Fora molt bo que Solbes i el seu equip fossin el màxim de didàctics que la prudència els permeti i ens ensenyessin ara a prevenir les conseqüències que la manca de intervenció en el mercat de la vivenda han provocat en els darrers anys. La precampaya ja s’ha acabat, ara ja ens poden dir com estem de veritat, ho dic perquè no ens agafi amb els pixats al ventre !!.

2 Comments
 • En veu alta [castellano] » España y el crecimiento económico
  Posted at 22:03h, 08 novembre Respon

  […] Llegir en català This entry was posted on April 4, 2008 at 8:04 pm, filed under economia and tagged crisis, fmi, inmobiliaria, sobrevaloración. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. Previously – Especuladores y neocons Next – El perro del hortelano o la cultura del no […]

 • latafanera.cat
  Posted at 22:26h, 05 abril Respon

  l’FMI ens vigila…

  l’FMI ens ha posat amb els peus a terra, els habitatges a Espanya estan sobrevalorats en un 20%. I ara que ens tocarà fer?…

Post A Comment