Amb els peus de fang | | En veu alta
508
post-template-default,single,single-post,postid-508,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Amb els peus de fang

Amb els peus de fang

L’antipatriota del FMI ha tornat a contradir el diagnosi que ahir, en el seu discurs Zapatero va qualificar de desacceleració. Créixer al 1,8% és anar de caps a la recessió-(modificat 10/04)- es miri des de on es miri. De fet les xifres de l’atur i la de les fallides, relacionades amb el sector de la construcció i sobretot de la intermediació immobiliària, així ho confirmen. De moment l’espantada es centra en aquest sector, però els auxiliars i sobretot el financer, també estan fent figa.

Fins i tot l’excusa de una crisi general que afecta al mon sencer i a la que des del govern s’havien anat agafant com explicació del que està passant, tot i sient certa, posa al descobert que la mitjana de previsió de creixement per la UE és del 1,4%, el que reflexa que quan la conjuntura és favorable, Espanya creix de manera molt mes efervescent, en recessió, la velocitat en la que s’espatllen tots els components, també és molt superior. Coses de ser un país econòmicament inestable.

De les èpoques de creixement d’escàndol, ens havia arribat la creença de que Catalunya estava perdent pistonada en front a Comunitats com Madrid, País Valencià, Balears, etc. ja se’n havien encarregat de refregar-nos-ho pel nas aquells que ens “estimen” de manera molt especial. Ara ha arribat el moment asseure’ns tranquil·lament i comprovar que l’origen d’aquells augments espectaculars provenien en gran part de l’especulació i de que tots tinguem molt clar a on es troben les bases mes sòlides quan parlem de models econòmics i productius.

Tinc moltes ganes que es publiquin les properes dades del PIB territorialitzades per comunitats i fins i tot les que mes a mes ens aniran servint des de l’INEM per a veure des de on s’havia apostat com a sempre per créixer amb cap i qui ho ha fet sobre peus de fang

Tags:
4 Comments
 • Pingback:Pongamos que hablo de Madrid | En veu alta
  Posted at 08:56h, 28 Juliol Respon

  […] això és així perquè la primera dada que confirma el que ja vaig dir a primers d’Abril és que l’atur ha augmentat per damunt del 20% en les comunitats del miracle econòmic mentre […]

 • admin
  Posted at 21:03h, 10 Abril Respon

  M’havia deixat de respondre una part de la teva pregunta. En totes les magnituds que s’analitzin, excepte en les que fan referenca al tant repetit excedent presupostari, anem molt lluny dels països amb els que ens tindriem que comaparar, taxa d’inflacció, dèficit comercial, productivitat, competitivitat, precarietat labotal, etc. a això em referia al comntar lo de “els components”.

  Salut i € company

 • admin
  Posted at 20:59h, 10 Abril Respon

  Tens raò Saül, el quevolia dir ho he expresat malament, ara ho rectifico.
  Pel que fa a l’altra asseveració, si tenim en compte el diferencial de creixements actual entre la mitjana de la UE i la d’Espanya, el diferencial, lluny del 0,4% era de 1,2%, crec el que demostra que estem perdent pistonada.
  De totes maneres, jo no estic dient que la resta de la UE esta be mentre, que també patei la patecada de la desacceleració. Per afirmar el que ja els està passant als EUA, la recessió, haurem d’esperar l’evolució en els propers mesos, ero que l’FMI hagi abaixat ja tres vegades la previssió de creixement en mes de un punt, no pinta massa be, no creus?.

  Benvingut al meu bloc, Saül.

 • Saül
  Posted at 20:14h, 10 Abril Respon

  Sento no poder estar-hi d’acord amb la teva anàlisi…

  Econòmicament parlant:

  Expansió: Època d’acceleració del creixement
  Desacceleració: Es creix, però a una taxa més baixa.
  Recessió: Es decreix, es a dir, creixement NEGATIU

  Hem d’utilitzar els termes que cal. No tindrem recessió fins que el creixement no sigui negatiu, i dubto molt que això passi a mitjà termini…

  I a més a més, dius que la UE creixerà un 1,4% i Espanya un 1,8%… això vol dir que, si es compleixen les previsions de l’FMI, Espanya creixerà encara 0,4 punts més que la resta de Europa. On fonamentes la teva afirmació de que “en recessió, la velocitat en la que s’espatllen tots els components, també és molt superior”?

Post A Comment