Premis Blocs de Catalunya, un pas més | | En veu alta
386
post-template-default,single,single-post,postid-386,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Premis Blocs de Catalunya, un pas més

Premis Blocs de Catalunya, un pas més

La Trina Milàn, impulsora juntament a l’Eduard Batlle d’aquesta bona iniciativa dels Premis Blocs Catalunya, em va enviar ahir per correu l’estrena del logo, que serà l’emblema visual dels guardons que es lliuraran el dia 10 d’octubre a l’Auditori de Girona.  Els de l’agència La Perruqera Publicitat de Girona, han estat els pares de la criatura.

Com ens expliquen els seus promotors, el logotip representa la imatge de Catalunya que es desprèn d’una pantalla plana, que està oberta i que, per tant, simbolitza l’expansió de continguts amb una llengua catalana sense barreres, mundial, que és l’objectiu d’aquests premis.

Els creadors de la imatge han jugat amb la senzillesa, Catalunya i els blocs, amb la finalitat que en properes edicions el logotip ja no necessiti el text i la imatge sola ja simbolitzi les distincions. El proper repte de l’Associació Stic.cat, que organitza els premis, és estrenar la pàgina la pàgina web www.stic.cat, en la qual els blocaires podran rebre informació dels premis i registrar-se en les diferents categories.

10 Comments
 • aniol
  Posted at 21:05h, 12 Març Respon

  Doncs ja estarem atents a Twitter i demés.

 • admin
  Posted at 21:04h, 12 Març Respon

  L’adreça a on ets pots dirigir, és la següent stic.cat@gmail.com

  Salut i €

 • admin
  Posted at 21:00h, 12 Març Respon

  Hola Aniol.

  No encare no sabem res mes, de totes maneres a la Catosfera anirem informant puntualment de les novetats que vagin sortint.

  De totes maneres els impulsors de l’iniciativa, son la Trina Milàn i l’Eduard Batlle, a qui els pots fer arribar les questions que vulguis, son molt bona gent i oberts a explicar qualsevol cosa del projecte.

  Salut i €

 • aniol
  Posted at 17:07h, 11 Març Respon

  A veure quan se saben els candidats per al premi aquest.
  Gràcies per explicar-ne alguna cosa, ja que ho vaig veure anunciat en alguna web, però no en donaven més informació que la URL de la pròpia web: http://www.stic.cat.

 • trina
  Posted at 18:32h, 06 Març Respon

  Siono,
  gràcies per buscar-me….no sabia que ho feies…un honor…i estic molt d’acord amb tot el que dius, només que hi ha prioritats i sempre s’han de seleccionar per poder tirar endavant..esperem que hi siguis a prop nostre..salut!

 • admin
  Posted at 17:32h, 06 Març Respon

  Hola Siono,

  Home com idea potser si que és similar, però com a disseny el dels premis és molt més minimalista.

  És cert que el recurs de la bombolla (bocadillo en castellà) està molt fet servir, però tot i així crec que expressa força bé el que els seus promotors volen transmetre.

  Salut i €

 • Siono
  Posted at 11:17h, 06 Març Respon

  L’he trobat…
  http://ulldepoll.cat/?p=542

  Mireu el logo de la imatge del cartell. El globus és un recurs clàssic, certament, però en el cas del català ja em satura (A MI em satura). De tota manera, espero que a la gent l’hi agradi i que el seu pas de logo a icona, funcioni. També perquè voldrà dir que els premis van endavant.

  Lògicament estic d’acord amb la TRina tot i que jo l’hi dono molta importància al disseny gràfic, a la “cara” d’un projecte, a la presentació, a l’eslògan, a la cartelleria, en fi, que òbviament “esperem que el que sigui realment important és l’acció” i no la presentació.

  Avui és un dia estrany ple de casualitats. Al Guaita hi trobo el Miquel, a L’Ull de Poll hi trobo el cartell i aquí hi retrobo la TRina (li havia perdut la pista fa mesos perquè la cercava com a “Tina Millán” al Blogspot…No, si el premi me l’haurien de donar a mi a la categoria de ximpleries… ¬¬).

 • trina
  Posted at 16:19h, 05 Març Respon

  Eduard,
  gràcies pel post…el logo pot agradar més o menys, té un significat, i esperem que el que sigui realment important és l’acció, el fet, els premis i l’impuls dels blocs en català arreu.
  I per suposat que hi seràs, no dic en qualitat de què però..ho dubtaves?…

  Gràcies, una abraçada

 • admin
  Posted at 14:53h, 05 Març Respon

  Hola companya,

  Si, el tema dels globus és recurrent en l’entorn web2.0, els de talk, technorati, la mateixa catosfera i alguns mes, el fan servir, de totes maneres el que es busca és l’identificació solsament amb la patalla del televisor i el globus i les 4 barres amb la blocosfera catalana i com que s’ha dit per part dels promotors, de la que es fa específicament en català, donç la Catofera. A mi el conjunt, si que m’agrada.

  En quant a presentar-mi, no sé encara com s’haurà de fer, el mes lògic seria que un mateix no pogués presentar-s’hi i que fossin els altres blocaires o els lectors, els qui ho acabessin fent, el que si que t’haig d’avançar és que m’agradaria esser un dels “nominats” (ja, ja, ja) per a que negar-ho, però a Catalunya hi han moltíssims blocs, moltíssims.

  Salut i € i benvinguda a edp.cat

 • Siono
  Posted at 13:09h, 05 Març Respon

  A mi aquest logo em recorda massa al de la campanya de normalització lingüística de principis dels 80. Aquesta “bafarada” (perdó, es diu així un globus de diàleg?) amb la senyera a dins… L’hauria de buscar però jo diria que aquesta imatge l’he vista abans… En general no m’agrada tot i que la idea és bona.

  El de la Catosfera va quedar molt millor i venen a ser el mateix . Els “globus” tenien una textura de gel molt utilitzada al disseny de milions de botons a les webs, així que em sembla molt més original.

  Sobre els premis, s’hi prensentarà l’edp?

  Salut!

Post A Comment