El foc reparador

El foc reparador

El foc, en les més llunyanes de les nostres tradicions paganes, simbolitza la purificació de l’esperit, desfer-se de tot allò dolent i negatiu que ens envolta i l’alliberament que ens permetrà iniciar una nova caminada, fins a la propera foguera. Moltes de les nostres cel·lebracions el tenen com a protagonista, les fogueres de Sant Joan, les Falles, atravessar les flames o caminar sobre les brases a peus nus….

Però el foc és també la simbolització de les mancances pel que fa referència a la capacitat de comunicació humanes, de la por enfront el desconegut i de la repressió, de la destrucció i de les guerres. Dins les seves flames devastadores s’hi han perpetrat els crims mes abjèctes contra el coneixement i l’investigació en nom dels deus de torn i de la ignorància.

El foc s’ho emporta quasi bé tot, el bo i el dolent, és com, si em permetreu actualitzar la metàfora, fer un reset en el disc dur de l’ordinador sense còpia de seguretat prèvia, un gest que ens obliga a començar de nou. La sabiessa però, no residiria en la destrucció si no en l’encert de fer la reconstrucció sobre un fonaments nous i en l’apenentatge per a no tornar a caure en el mateixos errors.

No Comments

Post A Comment