Netscape ha mort! | | En veu alta
227
post-template-default,single,single-post,postid-227,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Netscape ha mort!

Netscape ha mort!

Netscape, el primer navegador comercial de l’era internet, possibilitador entre d’altres coses del fenòmen 2.0, ha mort. De la mateixa forma que en el seu moment, Marc Andreessen al parir-lo, va retirar a la primera aplicació de la WWW, el Mosaic (del que també havia participat en el seu projecte de creació), Netscape no ha pogut competir amb la multinacional de Gates i el domini que exerceix amb el seu Windows i l’Explorer.

Des de l’adquisició de l’empresa per part de AOL, va passar per diverses fases de desenvolupament, optant al final per la creació de la Fundació Mozilla, que va inaugurar l’era del navegador com codi lliure, donant lloc al naixement d’un altre dels competidors d’explorer, el Firefox. en l’actualitat la suite Navigator 9.0 de Netscape contava amb poc menys del 0.6% del mercat dels navegadors, una misèria per a qui fora, fa poc mes de 15 anys, el líder mundial. A partir del 1 de Febrer, ja no es treuran mes versions ni es facilitarà suport del producte.

Però a més de tot això, Netscape passarà a la història per haver estat el primer a plantejar batalla legal contra Bill Gates i el domini que aquest ejercia amb el seu SO en el mercat i el que és mes dificil, de guanyar-la. Aquesta va ser la primera vegada de moltes altres mes, que el gegant Microsoft va doblegar el genoll.

Netscape ha mort, viva Netscape!

2 Comments
 • admin
  Posted at 20:45h, 01 Gener Respon

  Podriem dir que l’han certificada, ja que a partir del proper 1 de Febrer, s’elimina el programa que AOL encara mantenia.

  Agafarà el relleu el Firefox, l’eina amb mes possibilitats de plantar cara al explorer.

 • David
  Posted at 19:03h, 01 Gener Respon

  El Netscape ja feia anys que estava mort. De fet, va perdre el tren fa una dècada, més per demèrits propis que no pas pels mèrits o les males arts de Microsoft. De fet, els antics usuaris de Netscape el recordem més per la mítica versió 3 que no pas per les següents, alguna d’elles totalment decebedora.

  De tota manera el Netscape mai morirà del tot. Sembla que el Mozilla gaudeix de molt bona salut.

Post A Comment