Jubilar-se als 70

Jubilar-se als 70

Temps ha passat de sobres des que la primera veu es va alçar advertint la necessitat que els ciutadans d’aquest país es responsabilitzessin juntament amb l’Estat de les seves jubilacions, subscrivint alguna cosa tan desconeguda i “innovadora” com els plans de pensions.

Des de llavors s’ha pretès en diverses ocasions dissenyar un pla definitiu per al tema de les pensions, pacte de Toledo inclós, que no ha fet altra cosa que marejar la perdiu ja que mai s’ha escomès una reforma prou valenta que solucionés el tema amb el consens precís i per a sempre.

Ahir el ministre Caldera, en lloc de buscar mesures efectives en la cura dels nostres ancians, va anunciar el projecte a través del que es potenciarà la pròrroga de la nostra edat laboral fins als 70 en base d’incentivar el retard de la nostra jubilació afegint un 3% al nostre càlcul de pensió per cada any, el que pot representar un increment de fins a un 15%, gent hi haurà que s’afegeixi a la mesura, però no creuen vès. que aquí estem més pel cas contrari?, no tindria més èxit proposar que cadascú escollís l’edat de la seva jubilació en funció dels anys treballats com en els EUA?.

En un país en el qual les prejubilacions són el plat de cada dia i les taxes d’atur altíssimes, una mesura com aquesta està condemnada al fracàs perquè en lloc d’escometre el “problema” assignant una pensió mínima en funció de períodes de cotització definits (20, 25, 30 25 ..anys) capitalitzant aquestes aportacions i complementant-les, via previsió privada, es torna a pretendre allargar el període laboral fins a més enllà de la vellesa. No vam quedar que això de treballar era una maledicció bíblica?.

Parlen d’aixó mateix:

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.