Economía especulativa | | En veu alta
147
post-template-default,single,single-post,postid-147,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Economía especulativa

Economía especulativa

Veure els índexs borsaris espanyols alçar-se de puntetes traient els nassos gairebé per sobre del 16.000 podria semblar un contrasentit, no obstant això el funcionament dels mercats té a veure cada vegada menys amb aquesta economia real que s’entossudeix en situar-nos amb els peus a terra una vegada i una altra.

Quan encara estem afectats per l’impacte de la crisi hipotecària nord-americana i els efectes de la bombolla inmobiliària a casa nostra no s’han deixat notar en demasia (PIB, atur, índexs de morositat, etc.) l’inversor nacional busca diversificar les seves operacions i la borsa sempre és una sortida.

A més els valors que conformen nostre Íbex 35 fa ja temps que van deixar de ser domèstics per a convertir-se en multinacionals i per als de més pes i habilitat expansiva, els resultats que estan obtenint en tot el món, els són clarament favorables. Hem de tenir en compte també que, factors com la política monetària, ja no són regides pel nostre Banc Central i per tant la situació europea en general dilueïx l’espanyola en particular vestint-la d’una credibilitat que per si sola, no tindria. Potser en això hauriem de buscar algunes de les claus de tot plegat.

Sobre els 16.000 estem entrant en terra d’exploradors, sense brúixoles ni mapes que ens guiïn i amb l’esperança que l’escalada lliure sobre la qual estem surant duri eternament i ho veig tant dificil!. És temps dels qui mouen ràpidament el seu capital i d’expectatives avaricioses per guanyar l’últim euro situació que es repeteix cíclicament i que a mes d’un li ha costat un disgust per no saber retirar-se a temps.

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.