Chàvez i Aznar, dues taces del mateix brou | | En veu alta
154
post-template-default,single,single-post,postid-154,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Chàvez i Aznar, dues taces del mateix brou

Chàvez i Aznar, dues taces del mateix brou

L’origen de l’escena del passat cap de setmana en la cimera iberoamericana entre el Rei, ZP i Chávez, té el seu origen en la certesa que el president veneçolà té que l’expresident Aznar coneixia i d’alguna forma donava suport el cop d’estat que es va perpetrar a Caracas en el 2002. Chávez el qualifica de feixista incorrent en l’error de la generalització, per a ell IU seria un partit de centre, però els dos personatges tenen més en comú del que a primera vista podria semblar.

  1. Segons Chávez, Aznar i el cos diplomàtic espanyol van donar suport al cop d’estat del 2002 a Caracas, Chávez va iniciar la seva carrera política protagonitzant-ne un contra el poder establert en 1992 .
  2. Els dos protagonitzen el tancament de mitjans de comunicació contraris a la seva linea de pensament, Aznar a Egin, en virtut de la aplicació d’una dubtosament constitucional llei de partits que va implicar en el terrorisme qualsevol organització nacionalista d’Euskadi i Chávez a RCTV adduint que l’emissora induia al colpisme, o sigui per no suportar la crítica.
  3. Aznar besa per on trepitja Bush des que aquest li va reservar un lloc a la destra del déu pare al costat de Tony Blair, previ suport a la invasió il·legal de L’Iraq. Van formar el que es coneix “Trio de les Açores”. A Chávez li cau la bava amb Fidel, obsessionat amb la història d’aquest i el Ché insisteix en reencarnar la figura del revolucionari i al costat de Evo Morales van formar el que es va anomenar el “trio de la Habana”.
  4. A tots dos els agrada justificar conspiracions on no les hi ha, Aznar amb la autoria del 11M primer i amb la teoria de la conspiració fins i tot després de la recent sentència judicial que la descartava completament i Chávez amb l’enganyifa del suport del Rei juan Carlos I al cop del 2002, oblidant a posta que el nostre monarca no pinta absolutament gens en el disseny de la nostra política exterior (en la interior encara pinta menys).
  5. Els dos són també experts en la mentida, Aznar donant les justificacions de l’inici de la guerra de L’Iraq en virtut d’unes ADM que mai apareixeran i mentint sabent que ho estava fent, abans de les eleccions del 14M del 2004 sobre l’autoria de l’atemptat terrorista i Chávez en la declaració sobre les seves intencions de no nacionalizar la indústria petolera i al jurar i perjurar abandonar la presidència als cinc anys.
  6. No han dubtat tampoc els dos, utilitzant un ranci nacionalisme, a llançar a la seva opinió pública sobre la base d’un populisme repugnant l’un enfrontant als diferents pobles d’Espanya i criticant sense parar des de l’exterior a les nostres institucions i l’altre buscant el suport popular als seus irreflexius actes en les seves confrontacions amb Perú, Xile, Argentina, EUA i ara amb Espanya i les empreses que van assumir el risc de fer funcionar l’economia del seu país.

Si després d’analitzar tot això, escoltessim a algú cridar “feixista” la veritat és que tindríem seriosos dubtes a reconèixer a qui s’està referint, o no?.

Actualització – Per cert què ha volgut dir Chávez amb que a partir d’ara va a “ficar mes ull” a les empreses espanyoles establertes a Veneçuela?que els va a fer la vida impossible?, és una amenaça o alguna cosa semblant?, entén Chávez que auyentando la inversió estrangera li queden dos telediaris?.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.