Nous temps, nous models | | En veu alta
129
post-template-default,single,single-post,postid-129,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Nous temps, nous models

Nous temps, nous models

Fa temps que vaig afirmar que les previsions econòmiques es fan per a ser modificades, tots els organismes internacionals, BM, FMI o OMC llancen a l’inici de l’exercici econòmic unes previsions que dificilment es compleixen, el que si marquen unes tendències generals que al final són amb les quals ens hem de quedar.

És el que passa amb les desfilades de disseny d’alta costura, que dificilment traslladarà al dia a dia els extremats models que presenta, després el pret a porter, assumirà els trets i tendències marcats pels primers, els aplicarà als seus patrons i els comercialitzarà adaptant-los als gustos del mercat.

A pesar d’haver-me criat als pits dels ensenyaments econòmics, he d’estar d’acord que aquesta ciència serveix esencialemente per a explicar els esdeveniments que ja han passat i dificilment serveixen ja per a predir i per tant planificar. La economia és víctima de la velocitat del canvi, l’obsolescència dels models econòmics i de la tecnologia, com cantaven els Buggles, “video Killed the radio star” i la globalització i la nova economia, crea constantment nous models nous cada dia, dels quals aprendre.

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.