Josep Plà, memòria histórica
132
post-template-default,single,single-post,postid-132,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Josep Plà, memòria histórica

Josep Plà, memòria histórica

La revista Sàpiens, destapa aquesta setmana en un reportatge sobre els col·laboradors catalans del Franquisme, l’estreta vinculació que Josep Plà, il·lustre periodista i escriptor empordanès tenia amb el règim del dictador Franco.

A través de documentació obtinguda del fons de la policia francesa es corrobora el que des de sempre es va apuntar, amb l’agreujant de presentar-lo davant els ulls de tots com col·laborador necessari a l’hora de seleccionar objectius civils per a ser bombardejats per l’artilleria i aviació franquista i responsable directe per delació de la mort d’un nombre de ciutadans que al revés que Plà es van mantenir fidels a la República Espanyola, govern legalment establert per aquell temps.

Que a hores d’ara Plà tingui la consideració i el reconeixement que té comença a ser motiu d’una revisió urgent, més si tenim en compte que la recent llei de memòria històrica prohibeix directament l’exhibició de símbols franquistes, com podrien ser els monuments, nomenclatures de carrers, etc. que passarà amb el Premi Josep Plà que atorga l’editorial Destino del Grup Planeta, que per a mes INRI premia a la millor prosa en català?.

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.