Em dic Carod, Josep Lluís Carod | | En veu alta
127
post-template-default,single,single-post,postid-127,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Em dic Carod, Josep Lluís Carod

Em dic Carod, Josep Lluís Carod


 Ahir en el programa de TVE1 “Tengo una pregunta para vd.”
es produí una mostra més del menyspreu al que, sobretot en “les Castelles” es té cap al català, és una bejanada però un gest significatiu del que es viu en el carrer i que el programa “Polònia” de TV3 s’ha encarregat de ridiculizar del personatge d’Acebes, que dit sigui de passada també és d’aquesta comunitat, què els donaran per a mejar?.

En el torn de Carod dos ciutadans, de Valladolid per a més senyes, es van obstinar a espanyolitzar-li el nom, ” …don. José Luís..” li van inquirir al que Carod els va corregir indicant-los que el seu nom, el qual figura en aquest DNI espanyol que ens han fotut pel morros, era Josep Lluís. Es va disculpar el primer adduint no saber català davant el que a semblant imbecilitat, ja em diran vostès la dificultat de pronunciar José o Josep, li va recriminar el líder republicà el seu dret que l’anomenessin pel seu nom real aquí i a la Xina.

La primera vegada que s’incorre en l’error, un creu que involuntàriament,(que innocent que sóc) i això es fa notar per part de l’afectat, és de molt mala educació seguir amb l’obstinació, perquè la segona vegada sona ja a “pels meus sants collons”, práctca habitual per cert en les relacions entre Espanya i Catalunya. Perquè anem a pams senyors, dubto i molt que la senyora, segona intervinent val·lisoletana, tingui puta idea d’anglès, però quan es refereix a Elisabeth Taylor no ho farà com Isabel Sastre o a James Brown no ho “traducirà” familiarment com Jaume Marró, encara que amb l’aire de nacionalisme extrem que inunda Espanya ultimament, no m’estranyaria. Com pronunciaran aquests brètols el cognom de l’Sneijder, flamant fitxatge del R. Madrid aquesta temporada? a lo millor fins i tot parlen holandès i tot.

O serà pel que se li va escapar per a sota del nas al final de la seva intervenció a la senyora, quan va dir “no tinc cap interès en saber català”, doncs miri en això estem d’acord ja que a molts catalans i cada vegada a mes, ens passa el mateix amb Espanya que a vè. amb el català, que tampoc ens provoca ni el més mínim interès, sra.

comentar a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.