ZP i la Champions
94
post-template-default,single,single-post,postid-94,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

ZP i la Champions

ZP i la Champions

Ahir el nostre president ens va classificar directament a jugar la Champions, bona notícia, encara que utilitzant el mateix símil futbolístic que ell va emprar, algú hauria de recordar-li que avui, l’amic Calderón, president “okupa” del Reial Madrid, pensa oferir als assistents en l’assemblea anual del club, un superhàbit que sobrepassarà els 50 mill€, ja els explicarà als seus compromisarios com ho ha fet.

És evident que el resultat de qualsevol auditoria depèn i molt de les dades aportades, de la periodificació de despeses i ingressos però sobretot de la integritat dels qui estan al capdavant de la societat auditada, com contrapès sempre hi haurà una oposició obstinada a donar lectura a aquests mateixos numeros de diferent manera i destapar les possibles “trampes” que els seus gestors hagin considerat lícites, la comptabilitat admet moltes variants i més en període pre-electoral.

Que ZP és un tipus optimista a hores d’ara no ho dubta ningú i si bé és cert que els grans nombres macroeconòmics estàn bé col·locats i encara fora dels efectes del col·lapse constructor i immobiliari i de l’enduriment del crèdit, no ho és menys que a la gent cada dia els costa més arribar a fi de mes i que la bretxa entre rics i pobres ha augmentat, o el que és el mateix, ens salven les mitjanes. Perquè estadistica en mà si tú guanyes dos milions d’€ i jo estic a l’atur, per a la tia estadística serà com si guanyessim un milió cadascun, i això no és.

El 2008, a pesar que la previsió de creixement per a Espanya és excel·lent, es presenta en el seu conjunt com un any de crisi, de vaques flaques però encara que el nombre avui ens sembli tan bo, una previsió econòmica s’estableix per a ser modificada. No m’estendré ja més en els efectes que la fi del crèdit fàcil tindrà en la nostra economia perquè ja fa pudor, però el de tapar-se els ulls i creure’s invisible és un joc perillós i infantil quan s’aplica a l’economia, perquè abusant de jugar-lo, ens podem quedar amb el cul a l’aire en un no rés, vaja que ens eliminin en la prèvia, com en la Champions.

Comentaris a xarop

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.