Claus per a invertir bé a borsa | | En veu alta
102
post-template-default,single,single-post,postid-102,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Claus per a invertir bé a borsa

Claus per a invertir bé a borsa


La inversió en borsa té els components propis d’un joc d’atzar
no obstant això i a diferència d’aquests, si s’apliquen uns principis lògics i molt de seny, pot convertir-se en un excel·lent mitjà per a obtenir uns ingressos extra que ens ajudin a portar el nostre pressupost familiar i donar-nos algun petit caprici. Des de la pròpia experiència acumulada durant més de 30 anys, us donaré unes quantes claus que us poden ajudar a moure-us amb èxit en aquest complicat món de la inversió especulativa, no sense abans indicar-vos que un servidor, mai ha conegut a ningú que es fes multimil·lionari amb això i que als meus 47 anyets, segueixo depenent d’un sou.

 • Mai inverteixis els diners que necessitis per a viure ni demanis prestat per a fer-ho – l’estalvi és un costum sanísima que ens permetrà disposar d’un capital extra per a poder efectuar “experiments” sense risc d’afectar seriosament el nostre dia a dia. Acudir al préstec pot fer-nos incórrer en la doble pèrdua d’una baixada del valor comprat i del pagament dels interessos i la devolució del crèdit.
 • Tria bé el sector i el valor en el qual confiar la teva inversió – Amb un simple exercici d’observació (TV, premsa, etc.), podrem esbrinar el millor sector per a invertir i dintre d’ell, el valor que presenti millors expectatives. Segueix-lo durant un cert temps i familiariza’t amb els seus moviments, et serà més fàcil no equivocar la teva elecció, (per exemple ara no és bon moment per a invertir en Constructores, immobiliàries o bancs pel que tots coneixem, però si ho és per a fer-lo en empreses petrolieres, o de matèries primeres relacionades amb els cereals, pinsos, etc).
 • Fixa’t en la liquiditat del valor – En el parquet, els valors es divideixen en Blue Xips (Telefònica, electricas, grans Bancs, grans constructores, els que componen l’IBEX 35), són normalment els valors que més pes tenen en els índexs i els que més es negocien, tenen per tant una LIQUIDITAT ALTA el que et permet vendre/comprar sense massa problemes quan tu vulguis, les seves variacions solen ser mes moderades i previsibles, amb menys risc. I els “Chicharros“, valors secundaris la liquiditat dels quals és menor i que podria povocar que no poguessim tancar una compra/venda en el moment desitjat. Les seves variacions percentuals solen ser molt mes grrans, tant a l’alça com a la baixa i per tant el risc és molt major. De la composició de les teves compres dependrà el grau de risc que estiguis disposat a assumir. Normalment els Blue Xips anticipen els moviments de la borsa i els chicharros ho secunden dos o tres sessions després, és bona pràctica per tant identificar els moviments dels BC de cada sector per a predir els que a posteriori experimentaràn els chicharros d’aquest mateix sector.
 • Planteja’t per endavant els objectius a cobrir – Planifica el percentatge de benefici/pèrdua i atempte a això SEMPRE, (a això jo ho anomeno la tàctica del bingo, jugo 5000 ptes. i me’n vaig). Sol passar que costa moltíssim vendre quan els valors estan pujant per allò de no perdre’s negoci i pot passar que per esperar massa perdem la possibilitat de vendre amb èxit i el mateix en les baixades, l’esperança de recuperar una pèrdua pot ésser nefasta. (És millor la fi d’un desastre que un desastre sense fi, diuen els experts).
 • Marca en la compra el preu d’adquisició i venda – Les figures de la limitació de preus o de termini de negociació són molt útils per a comprar o vendre en les condicions prèviament fixades i fugir de la improvització que sol afectar al “inversor” novell.
 • Identifica bé el moment de la compra/venda – Encara que sembli una obvietat, en borsa només existeixen 3 moviments possibles (així simplificant). Pujada, baixada i estabilització. Per a un inversor privat, entrar o sortir en les dues primeres és molt dificil i intentar-ho farà que tant en un com en altre cas, no ens funcionin les ordres limitades i per tant assumim el risc de comprar o vendre fora de preu o simplement de no poder fer-ho. Fixa’t bé després d’un moviment de baixada/pujada en el període d’estabilització de la cotització i tingues en compte que; Una estabilització després d’una pujada és bon moment per a la venda i una estabilització després d’un moviment a la baixa, és bon moment de compra, això en general. (aplica el principi aquell que Quan tots comprin, tu ven i quan tots venguin, tu compra – fàcil, no?).
 • Estigues sempre tranquil i conserva la calma – Les oscil·lacions del mercat poden ser de vegades molt forts i incidir en elles esdeveniments que no podem ni controlar ni preveure (guerra del glof, 11S, crisis hipotecàries, etc.). En borsa no es guanya ni es perd fins que ES VENEN ELS VALORS. És molt habitual que després d’una caiguda provocada pel pànic, es produeixi una volta igual d’histèrica a l’alça, si hem venut quan tots ho feien, per això baixen els preus, haurem incorregut en altre error de principiant i en pèrdues. S’aconsella fins i tot en aquests moments comprar a la baixa, el benefici pot ser espectacular en la volta. (val per a qualsevol oscil·lació brusca de les cotitzacions com suspensions de pagament, etc.).
 • No et fixis mai en les cotitzacions històriques ni inverteixis en noves sortides a borsa (OPV) – En aquest negoci encara que puguin dir-te que historicamente el valor oscil·la entre un preu màxim o mínim no és un indicador definitiu, si fora així TOTS hi guanyariem molts diners solament conèixent aquesta dada i alhora, encara que sembli un contrasentit, MAI inverteixis en noves sortides al parquet, solen fer-se en moments d’eufòria econòmica i les valoracions de les empreses, ergo de les accions, sol efectuar-se per sobre del seu valor real amb el que tens bastants possibilitats d’agafar-te els dits. Si encara així tens predilecció per aquest tipus d’operacions, escull aquelles que provinguin de privatitzacions, etc.
 • Si el que busques és seguretat, inverteix en deute públic o dipòsits a termini fix – No entris en el “joc” borsari perquè ho passaràs francament mal.
 • Tria a un bon intermediari – Per a invertir és necessari fer-ho a través d’intermediaris financers que, òbviament cobren la seva comissió. Cerca a qui millors condicions et faci ja que les diferències solen ser bastant importants. Les noves entitats financeres que operen on-line solen tenir comissions molt més modestes i permeten una flexibilitat en l’operativa molt major que una entitat tradicional. si funciones bé per internet, te les recomano.
 • Controla la teva inversió diàriament, però sense obsessionar-te – És bo que estiguis al dia dels moviments dels teus estalvis, però no estiguis controlant-lo permanentment, MAI t’obsessionis, és la millor forma que no et doni una basca ni t’entrin ganes de tirar la teva planificació prèvia per la borda.
 • Tingues present que no es guanya ni es perd, fins que s’ha venut – En el moment que has decidit invertir, els teus estalvis deixes de tenir diners per a convertir-lo en accions i a diferència dels primers, aquests tenen un valor de mercat variable i fins que no has executat l’operació de venda, ni has guanyat ni has perdut. Tingues present també que perquè algú guanyi un € en borsa, un altre necessàriament l’haurà perdut i assumeix que tu pots ser dels segons, entra en els càlculs.
 • Identifica i temporaliza els cicles d’inversió – Les oportunitats d’inversió no comencen ni acaben en la borsa. És impossible que els cicles coincideixin en TOTS els mercats així per exemple si ara és mal moment per a invertir en borsa, en immobles o en fons hipotecaris, pot ser un bon moment per a operar amb divises, futurs o deute públic. Identificar bé aquests cicles, facilita minimitzar els riscos ja que a cada moment podrem invertir en allò que tingui un millor pronòstic. El que MAI hem de fer és ficar-nos en alguna cosa que desconeguem, és la millor manera de perdre fins a l’últim €.
 • Tingues present la fiscalitat de les operacions – Totes les operacions financeres tenen uns costos fiscals que hauràs de reflectir en la teva declaració de la renda. Guarda els justificants de les operacions i tingues en compte que amb la llei actual has de tributar un 18% de les teves plusvàlues (les pèrdues solsament serveixen per a compensar futurs beneficis).
I si tot i així al final decidiu fer-ho, que tingueu bona sort, salut i €.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.