Skype ens deixa sense linia | | En veu alta
76
post-template-default,single,single-post,postid-76,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Skype ens deixa sense linia

Skype ens deixa sense linia

Skype, el servei més popular de VoIP s’ha quedat sense línia. Segons sembla el causant ha estat que l’última actualització distribuïda ha provocat un problema en el programari del servei que, segons fonts pròpies de Skype, pot trigar entre 24h i 48h en solucionar-se, algú s’imagina les reaccions si això li arriba a passar A Telefònica?.

Els costos de les telecomunicacions per a una empresa són elevats (telefonia, dades, mòbils), és per aquest motiu que les alternatives a la telefonia tradicional han sorgit com bolets a la tardor, prometent uns abarataments propers al 80% en alguns casos però al analitzar-los podem comprovar que no són certs, vegem.

Per a efectuar VoIP hem de tenir connexió internet, bé a través de BE o banda estreta, cosa poc usual avui dia, o serveis de Banda ampla, (ADSL, Cable, connexions mòbils 3G, etc.) amb el que en el pitjor dels casos l’operadora que ens facilita el servei, ja ens inclou TOTES les trucades nacionals (locals, provincials i nacionals) en la quota, o sigui, cost 0.

Per a les internacionals o de Fix a mòbil disposem de solucions en forma de bonus (prepagament) o de la solució més econòmica d’efectuar-les mòbil/mòbil aprofitant un dels programes de descompte existents que abarateixen les trucades fins a un cèntim/minut. La qualitat dels serveis VoIP és també molt menor, sofrint retards en la veu, sorolls per interferències, etc. i moltes vegades problemes per a establir la comunicació.

Si el que un usuari de Skype buscava era l’estalvi de costos, ha comptabilitzat quant diners perd cada hora que està incomunicat per no poder fer els seus negocis?, amb cada trucada que no pot arribar a establir?, els costos que li representa que els seus clients tinguin dificultats per a contactar amb ells?, que les seves comunicacions no se celebrin amb la qualitat suficient?.

Desenganyem-nos, el moll de l’òs està en els costos, no en la tecnologia, perquè si les meves comunicacions són a0€, que m’importa que siguin sobre suport XTB o sobre IP?. Quan m’hagi de plantejar altres opcions de serveis possiblement la INVERSIÓ en tecnologia de VoIP ens serà rendible, però avui dia, encara el propietari de la xarxa, té l’avantatge competitiu del negoci, no perdem això de vista i que ningú, absolutament ningú, ven euros a 90 cèntims, no ho oblidem.

Comentaris a xarop.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.