Dret de vaga | | En veu alta
64
post-template-default,single,single-post,postid-64,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dret de vaga

Dret de vaga

L’article 28 de la nostra constitució reconeix l’exercici de la vaga com un dret fonamental i en aquesta època quan la majoria gaudim els escassos 20 dies de merescut descans anual, és quan sol exercir-se per a gaudi i joia de la ciutadania en general.

Veure les aglomeracions en els aeroports del pais o els TGV i Intercitys parats en les estacions mentre esperem durant hores enfront dels taulells de facturació o les andanes, carregats de maletes fins a la jepa, en ple mes d’agost, ens ompla, com diria el borbón, “de profunda satisfacción” constitucional, faltaria més.

Que algun “malcarat” anticonstitucional s’enrecordi de la mare de la fauna laboral del ram aeronàutic, ferroviari, sanitari o de qualsevol altre servei d’interès públic en vaga, és l’excepció que confirma la regla, perquè ni veient-nos afectats per una acció d’aquest tipus, solem reclamar els danys i perjudicis que ens hagin ocasionat per allò del “no sirve para nà”, qui diu que la nostra tradició democràtica és escassa?o serà que davant un fet com aquest, la majoria no sabem com actuar?, no sé.

En fín, que visca la vaga i la mare que la va parir i si alguna vegada ens veiem afectats per aquest dret inalienable, a aguantar-se, sempre queda la solució de quedar-se a casa davant el televisor i apagar la canícula estival a força de dutxes i ventilador.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.