Crisi hipotecària a EE.UU. | | En veu alta
69
post-template-default,single,single-post,postid-69,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Crisi hipotecària a EE.UU.

Crisi hipotecària a EE.UU.

Els indicadors ho estaven avisant, les diferents institucions econòmiques també, els analistes, pocs al principi, van alertar del problema i mira tu per on, com un lladre en plena nit ja és aquí, el temut credit crunch (estrangulamient del crèdit) ha apuntat les orelles.

La tradició inversora en els EUA fa que la varietat de productes en els quals poder invertir l’estalvi sigui extens i una de les mes populars són els Fons de Deute Hipotecari. L’augment de la morositat en aquest mercat, que en els EUA ja fa temps que s’està donant, ha produït un efecte dominó en el qual el pànic ha provocat una petició massiva de recuperació d’estalvis invertits, fins a deixar paralitzats tres dels principals fons hipotecaris nord-americans que administren entre tots ells, mes de 1600 milions de $ de patrimoni.

La xifra, per a una economia, la nord-americana, que mou a l’any més de 8 bilions de € no hauria de representar cap problema greu, no obstant això i arrel de la crisi, els tipus van augmentar en més de 30 decimes (tant en EUA com en la UE), van obligar als Bancs Centrals a injectar liquiditat en el mercat (el BCE gairebé de 95.000 mill€ la major intervenció de la seva història) i el president Bush, es va veure obligat a efectuar una intervenció televisiva per a calmar els ànims

La situació econòmica no és dolenta, la productivitat de les empreses és mes que correcta, l’ocupació evoluciona bé, els creixements se succeïxen de forma moderada i el comerç internacional, oli en un llum, no obstant això un augment de l’impagament ha posat al sistema en escac simplement per una crisi de confiança, que en economia és nefasta.

Bó serà que a Espanya, coberts fins a ara pel mantell de la UE, prenguem bona nota. El problema que aquí se’ns presenta radica que el nostre endeutament familiar és molt superior al dels EUA, els habitatges molt més cars i el marge de maniobra molt més petit, si els EUA estan esternudant quina classe de pneumonía pot acabar afectant-nos a nosaltres?.

També parlen d’aixó avui a la blococosa:

Comentaris a xarop.net

2 Comments
  • Pingback:En veu alta » Ai que ens la fotarem!
    Posted at 19:01h, 14 Gener

    […] Les subprime, que ens pensavem tan llunyanes, mes allà de l’Atlàntic, estan aquí. La majoria de crèdits concedits des de 2005 ho són, per haver estat aprovades sobre la base d’una taxació excedent en un 10% al valor real de l’immoble adquirit, per no haver valorat la qualitat de l’ocupació dels qui el sol·licitaven i per obviar la pura lògica cíclica, res puja permanentment. […]

  • Pingback:En veu alta » Economía especulativa
    Posted at 23:22h, 20 Novembre

    […] encara estem afectats per l’impacte de la crisi hipotecària nord-americana i els efectes de la bombolla inmobiliària a casa nostra no s’han deixat notar en demasia […]