Qui controla les ONG? | | En veu alta
39
post-template-default,single,single-post,postid-39,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Qui controla les ONG?

Qui controla les ONG?

La notícia difosa abans-d’ahir sobre Intervida, és un cop enorme al colaboracionisme i al món de les ONG en general que pel bé de totes elles, hauria d’esclarir-se el més ràpidament possible i si al final es detectés que s’ha incorregut en algun delicte, caure sobre el/els responsables amb tot el pes de la llei.

Després dels escàndols relacionats amb altres organitzacions per l’estil, un no fa més que donar-li voltes al cap sobre si els donatius realitzats han tingut com objectiu final el predicat per l’ONG de torn, ens movem entre la incertesa de no saber si ens han estafat o no i si alguns dels proponents s’estan fotent una vida de reis jugant amb la nostra mala consciència.

Però al marge que això sigui o no cert, el pitjor és l’ús que d’aquesta necessitat fundacional, l’ajuda als més necessitats en forma de apadrinamient, assistència mèdica, enginyeria, construcció d’infraestructures bàsiques, etc. associat a qualsevol escàndol d’aquest tipus, tindrà justament l’efecte contrari al que va impulsar la seva creació, o sigui que es destinin menys recursos i per tant els qui es perjudiquin siguin els qui realment estan necessitant la nostra ajuda, principalment a l’ Àfrica, Ásia i Centre i Sud américa.

Que Intervida es valgui de la mirada de dos ulls negres plens de misèria per a netejar-te la cartera, a part de ser simple i llanament un robatori, hauria de comportar l’agreujant de l’ús de la desgràcia aliena a la qual tots nosaltres, potser per la mala consciència de fer bén poc per solucionar les desigualtats que provoca la pobresa ens fa més fàcil col·laborar amb la missió que ens proposen.

Potser l’esforç major hauria d’encaminar-se a informar-nos a tots sobre el nom de les ONG que pertanyen a l’associació d’ONG creada per a controlar la gestió de les mateixes i que no ens despertem amb aquestes notícies, més que per nosaltres per qui necessiten la nostra ajuda, ja que això no els afavoreix en absolut, aquest és el veritable delicte, la desconfiança creada en els que hauríem d’aportar els fons perquè cadascuna d’elles faci la part del bé que s’hagi proposat.

No Comments

Post A Comment