Per no saber escoltar

Per no saber escoltar

La brusquedad amb que el procés de pau ha estat liquidat, ha deixat en of side al govern, qui amb prou feines, a través de ZP el mateix dissabte va ser capaç de balbotejar la situació real del procés iniciat per a la pacificació d’Euskadi. Els terroristes no han sabut interpretar el que des de la societat civil se’ls estava dient i heus aquí que ETA, es troba en aquestes hores, més sola que mai.

Qui mesos enrere van declarar la treva, ETA, són qui ara i sense previ avís, encara que amb moltes pistes que podien arribar a fer-lo, l’han trencat, faltarà per saber si l’interlocutor de la banda, Yosu Ternera, qui havia dut tot el pes en les negociacions, està o no està al capdavant d’interlocució amb la banda armada i si no és així, amb qui cony hauríem de tractar en el futur.

Òbviament la situació ja no és la mateixa, no pot ser-ho, el que ETA considera un AS en les seves negociacions, no és sinó una pèssima jugada que els portarà unes pèssimes conseqüències i ETA ho sap.

L’atemptat més sembla producte d’una febre juvenil mal meditada, el que em duu a pensar que una nova generació, provinent de la Kale Gorroka, s’ha assentat en la butaca de comandament de la banda terrorista i això per al meu gust, és molt dolent. Segurament ETA està donant els seus últims espertenecs i el més probable sigui que, en les pròximes setmanes es vegin moviments significatius dintre de l’esquerra abertzale, el que és cert és que ETA ha justificat el que a partir d’ara pugui anar esdevenint.

L’únic culpable és ETA.

No Comments

Post A Comment